zondag 18 augustus 2019 | week 33
Home » fbpost » Kringloopwinkel RataPlan vindt nieuw pand

Kringloopwinkel RataPlan vindt nieuw pand

Kringloopwinkel RataPlan vindt nieuw pand

Lansingerland – RataPlan heeft een pand gevonden om opnieuw een kringloopwinkel te openen in Berkel en Rodenrijs. Het pand ligt aan de Industrieweg 50. Om de inwoners van Lansingerland snel weer een mogelijkheid te geven voor de afgifte van hun oude, nog bruikbare spullen opent op maandag 5 augustus het magazijn op nummer 48. Daarmee kan dan ook snel een goede winkelvoorraad worden opgebouwd. Het streven is om de winkel eind oktober te openen.

Na de grote brand op 17 juni, waarbij het pand van de kringloopwinkel volledig verloren is gegaan, is de stichting direct opzoek gegaan naar een nieuwe locatie. Al snel bleek een pand aan de Industrieweg beschikbaar te komen dat geschikt is voor het kringloopbedrijf. Er is goed overleg geweest met de lokale bedrijvenvereniging (BBR) en zij en de directe buren hebben aangegeven geen bezwaar te hebben tegen het vestigen van een RataPlan kringloopwinkel op nummer 50. De gemeente Lansingerland heeft aangegeven dat het plan binnen de parkeernorm valt, mede omdat er 14 extra parkeerplaatsen worden gecreëerd. RataPlan moet nog wel een officieel akkoord van de gemeente krijgen en vraagt daarvoor een vergunning aan. Het pand biedt ruim 2.000 m2 winkelruimte verdeeld over drie verdiepingen.

Doorstart

Het kringloopteam uit Berkel en Rodenrijs is overladen met steunbetuigingen. Het wegvallen van de tweedehands winkel wordt door velen als een groot gemis ervaren. Kortom, de kringloopwinkel in Lansingerland moet zo snel mogelijk weer open. Het spoedig oppakken van de werkzaamheden is voor de medewerkers van de kringloopwinkel van groot belang. Mensen die bij Stichting RataPlan werken hebben door uiteenlopende redenen de aansluiting met de arbeidsmarkt verloren en krijgen bij RataPlan een kans om weer aan het werk te gaan. Een stabiele werkomgeving is erg belangrijk. Naast de vaste medewerkers zijn er ook veel vrijwilligers werkzaam bij RataPlan. Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor de stichting. Zij vormen, samen met andere medewerkers, het kloppend hart van de kringloopwinkels. Iedereen heeft de werkzaamheden kunnen hervatten in andere kringloopwinkels van Stichting RataPlan maar er wordt enorm uitgekeken naar het moment dat de winkel in Lansingerland weer open kan.

Doneren

Het winkelpand aan de Industrieweg zal nog flink verbouwd worden voordat de kringloopwinkel open gaat. Echter kunnen spullen vanaf 5 augustus al wel worden gedoneerd. Het magazijn, aan de zijkant van het pand, zal namelijk vanaf dat moment op maandag t/m vrijdag open zijn van 9.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Heeft u oude spullen over en wilt u het kringloopbedrijf en personeel een steuntje in de rug geven? Doneer dan uw spullen en creëer weer nieuwe kansen voor mens en milieu.

Check Also

Klimmend bruidspaar trotseert (eerste?) stevige storm

Bergschenhoek - De liefde voor de klimsport kent bij Marianne van der Steen en Dennis van Hoek geen grenzen. Dat bleek zaterdagavond 10 augustus toen zij elkaar - in aanwezigheid van rond de dertig genodigden - om acht uur het ja-woord gaven boven op de Monte Cervino, de klimberg in het recreatiegebied van Bergschenhoek. “De berg is ons ‘tweede huis,” aldus het paar “en bovendien als locatie voor een bruiloft toegankelijker dan de berg in de Alpen!”

Geef een reactie