maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Algemeen » Jeugdfestival en Duckstad naarstig op zoek naar vrijwilligers

Jeugdfestival en Duckstad naarstig op zoek naar vrijwilligers

Jeugdfestival en Duckstad naarstig op zoek naar vrijwilligers

Berkel en Rodenrijs – Het Jeugdfestival Berkel en Rodenrijs nadert met rasse schreden en zal dit jaar voor de 56e keer worden georganiseerd; een feest waar weer circa 500 kinderen en rond de 100 vrijwilligers worden verwacht. Het festival vindt plaats van 27 tot en met 29 augustus.

Trees Borkus-Henskens

De organisatie van het Jeugdfestival is inmiddels al weer een aantal maanden volop aan de gang met de voorbereidingen. Het thema voor 2019 is ‘Duckstad‘. Om het Jeugdfestival financieel mogelijk te maken werd begin vorige maand door vrijwilligers in Berkel en Rodenrijs gecollecteerd. De collecte werd een succes en leverde hetzelfde bedrag op als vorig jaar. Maar ook de mooie bijdrage die de organisatie eerder dit jaar van de Ronde Tafel mocht ontvangen maakt weer veel in het programma mogelijk. De inschrijving voor de kinderen is inmiddels gesloten met rond de 400 aanmeldingen. Er wordt daarnaast een reservelijst aangelegd voor alle kinderen die zich nu nog aanmelden. Het is afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat zich meldt of en hoeveel kinderen van die lijst ook mee kunnen doen aan het Jeugdfestival van dit jaar.

Leuke dagen

Het zijn elk jaar weer drie leuke dagen, zo weet ook secretaris Marco Schinkel. “En we krijgen gelukkig ook elk jaar veel vrijwilligers die het leuk vinden deze dagen mee te beleven. Jongeren die jaren als kind zelf deelnamen aan het Jeugdfestival en nu graag als leiding present zijn, maar ook (groot)ouders die meegenieten met de kinderen. Soms drie dagen, maar als dat met werk of andere verplichtingen niet lukt een of twee dagen. Alle hulp is welkom; als je het leuk vindt een feest mee te vieren met honderden kinderen in een vrolijk programma dan ben je van harte welkom!” De vrijwilliger kan zelf voorkeur aangeven voor de leeftijd van de groep die hij of zij het liefst begeleidt: 4-5 jaar, 6-7, 8-9 of 10-12 jaar. “Je houdt drie dagen dezelfde groep, dus je beleeft het feest echt met elkaar. Er is van alles te doen: grote en kleine spellen, estafette, creatieve activiteiten, een speurtocht en als een van de hoogtepunten op donderdagmiddag, Theater. Woensdagochtend in alle vroegte kan er onder leiding van leden van De Ruischvoorn worden gevist door liefhebbers. Met elkaar sluiten we ook dit jaar het Jeugdfestival weer af met de grote optocht door het dorp, waarin iedereen al of niet verkleed kan meelopen.”
Tenslotte: “We hopen dat we alle kinderen die zich hebben aangemeld mee kunnen laten doen en welkom kunnen heten in Duckstad, maar dat hangt nu af van het aantal vrijwilligers dat zich meldt om een of meerdere dagen mee te komen feesten. Iedereen kan zich melden via de website www.jeugdfestival.nl en dat geldt ook voor kinderen die graag mee willen doen en zich nog niet inschreven; zij komen op de reservelijst.”

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie