zaterdag 7 december 2019 | week 49
Home » fbpost » Snikheet Oldtimers tennistoernooi rustig verlopen
Voorzitter van Triomf Joost Oudshoorn (links) bedankte het organiserend team.

Snikheet Oldtimers tennistoernooi rustig verlopen

Snikheet Oldtimers tennistoernooi rustig verlopen

Bergschenhoek – De 28e editie van het Oldtimerstoernooi met deelnemers van de tennisverenigingen TOGB, Berkenrode, Bleiswijk en Triomf uit Lansingerland, is warm, maar rustig verlopen. Met ditmaal iets minder deelnemers dan in voorgaande jaren, maar daar zal het snikhete weer mede debet aan zijn geweest.

Trees Borkus-Henskens

De organisatie van het jaarlijkse toernooi dat om de beurt door een van de deelnemende verenigingen wordt georganiseerd, lag ditmaal in handen van LTC Triomf in Bergschenhoek. Op het mooie complex aan de Sporthoek waar de bomen inmiddels gelukkig zo flink zijn gegroeid dat ze tussen de wedstrijden door voldoende koelte boden. Dinsdagochtend stond alles paraat om van start te gaan. Met voldoende water voor de deelnemers en wedstrijden die waren ingekort tot twintig minuten. Woensdag werden dat vijftien minuten en donderdag – met een recordwarmte die de 40 graden naderde – werd een pauze ingelast tussen twaalf uur en half drie. Tijdens de drie dagen waren leden van de EHBO present en verliep alles in een rustig tempo, zodat de organisatoren en deelnemers donderdagavond konden terugzien op een geslaagd toernooi.

Commissie

De organiserende commissie onder leiding van Leo Vermeer was weken eerder al in touw om alles goed voor te bereiden. Zo ook het nieuwe computerprogramma waarmee roosters en uitslagen konden worden verwerkt dat de commissieleden graag voor het toernooi goed onder de knie wilden hebben voor een vlot verloop.
Voor men met elkaar op donderdagavond ging genieten van een goed verzorgd buffet kreeg eerst Leo de microfoon. Hij bedankte graag iedereen die zich voor deze dagen inzette. “Dank ook aan de mensen die er voor zorgden dat wij ons natje en droogje kregen. Allereerst Fred Valkenburg die tevens voor de inkoop zorgde. Verder uiteraard Koos Verberg, Laura, Stijn en Lowick die toch maar al die wensen van die ‘oudere mensen’ met een lach uitvoerden. Elke ochtend alles weer schoon dankzij Ingeborg Neeleman. Dank ook aan diegenen die als BHV’er op de achtergrond aanwezig waren en de vertegenwoordiging van de EHBO. Ook een woord van dank voor onze sponsors. Sportschool My Life met flesjes water, Bakker Ammerlaan, Autobedrijf Co Rosier die ons verraste met heerlijke watermeloenen. Ook Haluco en kwekerij Saltus die er voor zorgden dat er deze dagen veel gezond voedsel beschikbaar was. Als laatste wil ik mijn mede commissieleden bedanken; u heeft ze deze dagen kunnen herkennen aan het witte shirt met het LTC Triomf embleem. Wim Speijk, een kei in het handelen van het systeem toernooi.nl, Theo Kahlman verantwoordelijk voor het budget en veel printwerk, Mieke Koolhaas op vele plekken aanwezig, Brenda Moes en Marja Vermeer waren in de weer met beschuit met aardbeien klaar maken, emmers vullen met water, ballen op de baan en aan het einde van de dag deze ophalen, controleren en weer completeren wanneer er een bal ontbrak. Daarnaast ook hulp van Thea Speijk en Lia Benschop. Zij allen hebben er voor gezorgd dat het toernooi zo soepel mogelijk kon verlopen.” Waarna de prijzen werden uitgereikt aan de winnaars van het toernooi.

De winnaars

Dames Dubbel Poule A: Trees van Bergenhenegouwen/Riet v.d. Ende, Poule B: Ingeborg Neeleman/ Rika van Swieten, Poule C: Lia Benschop/Brenda Moes, Poule D: Carla Fransen /Riet Posthumus, Poule E: Cora v.d. Baard/ Corry Olshoorn, Poule F; Nelly Waaijenborg (met diverse invallers).
Gemengd Dubbel Poule A: Eric Iburg/ Jeanette Bevaart, Poule B: Wim Speijk/ Thea Speijk, Poule C: Piet Neeleman/ Ingeborg Neeleman, Poule D: Leo Vermeer/Marja Vermeer, Poule E: René de Jong / Anita van Tilborgh, Poule F: Joop v.d. Bosch/Marianne Broekhof, Poule G: Wim Posthumus/ Riet Posthumus.
Heren Dubbel Poule A: Fred Beverwijk/Piet Neeleman, Poule B: Anton de Beer/ Wim Posthumus, Poule C: Ruud van Dijk/ Joop Visser, Poule D: Leo Vermeer/ Wim Speijk, Poule E: Jan Herijgers/Jan Rietveld, Poule F: Frans v. Meggelen/ Hans Meijer, Poule G: Fred Horbach/ Cor Vromans. Zij ontvingen allemaal een tegoedbon van Bakker Ammerlaan voor een slagroomschnit.

Knapzak en buffet

Traditiegetrouw werd de knapzak doorgegeven aan een vertegenwoordiger van de vereniging die volgend jaar het oldtimertoernooi mag gaan organiseren: ATV Bleiswijk.
De avond werd afgesloten met een heerlijk buffet, waarvan de deelnemers in de schaduw van de bomen met volle teugen genoten.

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie