maandag 18 november 2019 | week 47
Home » Nieuws » Wedstrijdbad De Windas wordt hersteld

Wedstrijdbad De Windas wordt hersteld

Wedstrijdbad De Windas wordt hersteld

Lansingerland – Nadat eerder dit jaar geconstateerd werd dat ook tegels in het wedstrijdbad van zwembad De Windas los lieten werd achter de schermen overleg gepleegd over de aanpak ervan. Inmiddels is bekend, dat het wedstrijdbad (grote binnenbad) vanaf 17 augustus wordt gesloten om aangepakt te kunnen worden.

Trees Borkus-Henskens

Na het ontstaan van de schade in zowel het recreatie- als het wedstrijdbad heeft de gemeente samen met exploitant Sportfondsen uitvoerig onderzoek laten doen naar de mogelijke oorzaken van de schade. Het is niet met zekerheid vast te stellen wat de oorzaak is. De meest waarschijnlijke oorzaak is opgebouwde spanning door verschil in stijfheid van de tegels en de ondergrond.
Uit de onderzoeken komt naar voren dat waterkwaliteit van het zwemwater of trillingen, veroorzaakt door de HSL of evenementen als Lansingerland Live in het Annie MG Schmidtpark, niet de oorzaak kunnen zijn van de loslatende tegels.

Aanpak

Het recreatiebad is in het voorjaar hersteld door het bad leeg te pompen en de losgeraakte tegels te vervangen. Voor het herstel van het wedstrijdbad is gekozen voor een andere aanpak. Sportfondsen en de gemeente willen de kans op herhaling zoveel mogelijk voorkomen. Daarom wordt in het wedstrijdbad de hele vloer vervangen en opnieuw betegeld. De totale kosten van het herstel van het zwembad worden geschat op 100.000 euro.
Vanaf 17 augustus gaat het water langzaam uit het bad dat op 19 augustus helemaal leeg zal zijn. Vervolgens zullen alle tegels van de bodem worden verwijderd, waarna de bodem goed bekeken wordt en waar nodig gerepareerd. Dan volgen tegelen, voegen en weer vullen van het bad. Naar schatting zal de hele operatie rond de vijf weken gaan duren, afhankelijk van hetgeen men tegenkomt in het bad. Na de werkzaamheden zal het bad weer langzaam worden gevuld; om zo min mogelijk drukverschil te krijgen.

Druk gebruik

Het bad wordt het hele jaar door veelvuldig gebruikt voor leszwemmen, door de duik- en zwemvereniging en voor banen zwemmen. In de komende weken wordt bekeken of – afhankelijk van het weer – deze lessen buiten kunnen worden voortgezet.
Iedereen wordt op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en ook op de site van De Windas en op Facebook worden alle ontwikkelingen bijgehouden.
Bovendien beschikken de klanten van het zwembad over de Windasapp voor de snelle berichten. Zijn er nog vragen, dan kan altijd contact op worden genomen met de receptie van het zwembad: 010 – 5116011.

Check Also

Goed samenspel tussen Helicon en Zandprinses

Berkel/Bergschenhoek - Het was zaterdag 2 november uitstekend weer om naar een concert te gaan: herfstachtig, met af en toe een bui. Muziekvereniging Helicon gaf twee concerten, 's middags en 's avonds in het gemeentehuis van Lansingerland. Het middagconcert was speciaal bedoeld voor kinderen, waarbij Zandprinses Rosa van der Vijver uit Friesland, een hoofdrol vervulde. 's Avonds kreeg het concert een vervolg met een optreden voor volwassenen. Helicon heeft zichzelf goed in de spotlights gezet en hoopt op een aanwas van jeugdige muzikantjes.

Geef een reactie