maandag 18 november 2019 | week 47
Home » Nieuws » Filmtalent presenteert zich

Filmtalent presenteert zich

Filmtalent presenteert zich

Bergschenhoek – Klas 1C en 1D van het Wolfert Lansing presenteerden vlak voor de zomervakantie de resultaten van het News and Media project. De leerlingen kregen de opdracht in een groepje van drie of vier een filmpje te maken dat paste in het journaal. In het Engels, want de opdracht kwam van docente Engels Caroline Bull.

Trees Borkus-Henskens

De filmpjes mochten tussen de vier en vijf minuten duren en moesten minimaal drie onderwerpen bevatten die als nieuws in het journaal gepresenteerd konden worden. In de vorm van beelden, een reportage of een interview. Een jury bekeek de in totaal elf filmpjes en kende een eerste prijs toe aan het beste resultaat uit groep 1C en 1D.

Eigen productie

Alles wat werd opgenomen (met een eigen telefoontje) werd zelf bedacht, geschreven en samengesteld. De bedoeling was, dat er een intro in zat over hetgeen getoond ging worden en vervolgens een drietal items en een slot. Gekozen werd onder andere voor een aardbeving, orgaandonatie en een ongeval dat veel indruk maakte. De taken werden verdeeld, waardoor er een interviewer was, maar ook een nieuwslezer en een verslaggever ‘ter plaatse’.
De variatie in presentatie was groot. Van ‘goed in beeld kijken en presenteren’ tot ‘aflezen van een briefje’ en van ‘vergeten kauwgom weg te gooien’ tot ‘een duidelijke en professionele uitleg’. Na alle filmpjes bekeken te hebben trok de jury zich terug en konden de leerlingen zich even ontspannen.

De winnaars

De complimenten van de jury waren voor alle leerlingen, die een prestatie leverden met het maken van de filmpjes. Het viel dan ook niet mee een keuze te maken.
Van klas C werden Koemi, Jada, Anna Maria en Pascal de winnaars. Zij presenteerden een knallende journaalopening, zetten tevens de naam Bergschenhoek in beeld tijdens de presentatie, hadden namen onder de nieuwslezers geplaatst en brachten een goede afwisseling in de onderwerpen en plekken waar vandaan werd gepresenteerd.
Lars, Joey en Dean werden de winnaars van klas D. Zij waren als laatste aan de beurt en merkten al schertsend op ‘the best for last’. Zij maakten een originele film, waarbij zelfs een motoragent bij de school aan kwam rijden om in gesprek te gaan over zijn werk. Samen met de reporter liep hij tevens de school in om iets te vertellen over de (gelukkig kleine) brand die daar onlangs had gewoed. De winnaars ontvingen allemaal een bioscoopbon.

Check Also

Goed samenspel tussen Helicon en Zandprinses

Berkel/Bergschenhoek - Het was zaterdag 2 november uitstekend weer om naar een concert te gaan: herfstachtig, met af en toe een bui. Muziekvereniging Helicon gaf twee concerten, 's middags en 's avonds in het gemeentehuis van Lansingerland. Het middagconcert was speciaal bedoeld voor kinderen, waarbij Zandprinses Rosa van der Vijver uit Friesland, een hoofdrol vervulde. 's Avonds kreeg het concert een vervolg met een optreden voor volwassenen. Helicon heeft zichzelf goed in de spotlights gezet en hoopt op een aanwas van jeugdige muzikantjes.

Geef een reactie