vrijdag 22 november 2019 | week 47
Home » Nieuws » Moeizame start honkballers Orioles

Moeizame start honkballers Orioles

Moeizame start honkballers Orioles

Bergschenhoek – Nadat vorige weekend de laatste wedstrijden van de eerste competitiehelft waren gespeeld, startte Orioles afgelopen weekend met de competitie om degradatie te voorkomen. Dubbele winst tegen Hawks zou dan een goede start zijn. De zaterdagwedstrijd werd echter wegens het slechte weer afgelast.

Zondag was de thuiswedstrijd op het eigen Orioles-park. Kevin van den Berg was de startend werper voor Orioles deze dag. Behalve in inning 2 en in inning 7 kwam Van den Berg niet in de problemen. Daarin scoorde de Hawks ook hun enige twee punten van de wedstrijd.
Orioles zette daar een punt tegenover in inning 2 en vier punten in inning 4. Deze vier punten nadat de honken waren volgestroomd met twee maal vier wijd en een honkslag.
Op dat moment kwam Tijani Dunlop aan slag en hij sloeg de bal over het hek in het rechtsveld: een zogenaamd GRANDSLAM homerun, goed voor vier punten. Hierna wist de ploeg uit Bergschenhoek niet meer te scoren en was het zaak om Hawks van het scoren af te houden. Voor inning 8 was Coen Bijns daarvoor de aangewezen pitcher, in inning 9 begon Yopie Verroen, maar hij werd na drie slagmannen afgelost door Jesse van Es. De wedstrijd eindigde met een dubbelspel tussen de youngsters Stijn Goeddee (derde honkman) en Timothy Rojas (tweede honkman)
De komende weken ligt het honkbal stil in verband met de zomerstop: de eerstvolgende wedstrijd is 17 augustus in Bergschenhoek, aanvang 14.30 uur en de tegenstander is dan Hoofddorp Pioniers.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.

Check Also

Rhytm & Gospel Choir in Opendeurdienst

Bleiswijk – Zondag 24 november is er een gezamenlijke Opendeurdienst om 19.30 uur in de …

Geef een reactie