maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Algemeen » Jongeren Hervormde Gemeente Bergschenhoek op werkvakantie

Jongeren Hervormde Gemeente Bergschenhoek op werkvakantie

Jongeren Hervormde Gemeente Bergschenhoek op werkvakantie

Bergschenhoek – Gisterochtend (dinsdag 23 juli) vertrok in alle vroegte vanuit de Hervormde Gemeente Bergschenhoek een groep van 27 jongeren en vijf personen leiding voor een diaconale werkvakantie naar Roemenië.

Vlakbij de stad Targu Mures helpen zij daar bij verschillende projecten om mensen in een begeleid leer-/werktraject een kans te bieden op een betere toekomst. Eén van de projecten is Roman woodworks, een onderdeel van Stichting Coming Home uit Capelle aan den IJssel. Verder helpen zij bij het organiseren van activiteiten voor een vakantiekamp waar Roma kinderen een leuke dagbesteding hebben.
De camping waar ze verblijven is een onderdeel van stichting Timulazu. Door op de camping te verblijven helpen zij financieel bij te dragen aan een tweejarig opleidingsprogramma voor jongeren.
De groep gaat ook aan de slag om het persoonlijk geloof te verdiepen. Tijdens de reis zal het Marcus evangelie centraal staan. ’s Morgens is er gelegenheid voor stille tijd en is er een stelling van de dag.
Zaterdag 3 augustus hoopt de groep weer in Bergschenhoek terug te zijn. De groep is te volgen via jongerenreis.waarbenjij.nu.

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie