dinsdag 20 augustus 2019 | week 34
Home » Algemeen » 3B Wonen heeft al 1200 woningen van zonnepanelen voorzien
Hanneke Vliet Vlieland (rechts), directeur van 3B Wonen, onthulde met Inge Hessler, sectormanager bij Stichting Sprank en wethouder Albert Abee een display waarop de energieopbrengst te zien is.

3B Wonen heeft al 1200 woningen van zonnepanelen voorzien


Lansingerland – 3B Wonen plaatst in vijf jaar tijd op ruim 2000 eengezinswoningen zonnepanelen. Hiermee draagt de woningcorporatie bij aan een duurzame samenleving. En het levert de huurder een flinke besparing op zijn energierekening op. Op 16 juli werd de ingebruikname van de 1200ste zonnepaneleninstallatie gevierd.

Huurders in De Handpalm, een woonvoorziening voor mensen met een licht verstandelijke beperking aan de Rozenoord in Berkel en Rodenrijs, kregen de 1200ste zonnepaneleninstallatie. De zonnepanelen zijn eind juni geplaatst. Hanneke Vliet Vlieland, directeur van 3B Wonen, onthulde met Inge Hessler, sectormanager bij Stichting Sprank en wethouder Albert Abee een display waarop de energieopbrengst te zien is. Daarna was er voor de aanwezigen en de bewoners een zonnig gebakje.

De zonnepanelen zijn ook goed voor de portemonnee van de huurder. Per woning plaatst 3B Wonen gratis zes zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen is in veel gevallen maar één onderdeel van een pakket aan energetische maatregelen. Daken, muren en vloeren worden geïsoleerd en in woningen waar dat nog kan, wordt dubbel glas geplaatst. De huurder profiteert van de besparing op zijn energielasten, zonder dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht.

Planning

3B Wonen is in 2017 begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op eengezinswoningen met schuine daken. Dit levert het meeste rendement op. Op de website www.3bwonen.nl vindt u onder ‘Planning planmatig onderhoud’ op welke woningen dit jaar zonnepanelen worden geplaatst

Check Also

Klimmend bruidspaar trotseert (eerste?) stevige storm

Bergschenhoek - De liefde voor de klimsport kent bij Marianne van der Steen en Dennis van Hoek geen grenzen. Dat bleek zaterdagavond 10 augustus toen zij elkaar - in aanwezigheid van rond de dertig genodigden - om acht uur het ja-woord gaven boven op de Monte Cervino, de klimberg in het recreatiegebied van Bergschenhoek. “De berg is ons ‘tweede huis,” aldus het paar “en bovendien als locatie voor een bruiloft toegankelijker dan de berg in de Alpen!”