maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Nieuws » Locatie Orion sluit definitief de deuren

Locatie Orion sluit definitief de deuren

Locatie Orion sluit definitief de deuren

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 17 juli is de laatste schooldag op locatie Orionstraat (CBS Prins Johan Friso). Hierna zal deze locatie sluiten. De staat van het gebouw is te slecht geworden.

Trees Borkus-Henskens

Vier jaar geleden telde het aantal leerlingen op de toenmalige Prins Mauritsschool aan de Orion te weinig leerlingen voor voortbestaan en dreigde al sluiting. Dankzij de inzet van ouders, die samen de oudergroep ‘De Mauritsschool moet blijven’ vormden, werd toen besloten de Mauritsschool als aparte locatie Orion toe te voegen aan CBS Prins Johan Friso. Ouders knokten voor behoud en staken er veel energie in.
“Maar de staat van het gebouw is heel slecht; ’t is op!” ervaart directeur Ingeborg van Leeuwen dagelijks en in toenemende mate. “Het gebouw is geen reclame meer voor de huidige en de nieuwe leerlingen en zou moeten worden aangepakt, maar dat is het niet meer waard. Het is echter ook niet langer een verantwoorde omgeving om les te geven en de kinderen en het team er in te laten werken. Voor er iets nieuws staat zou te lang gaan duren en daarom is besloten dat het schooldeel van het gebouw wordt afgesloten en de leerlingen en groepsleerkrachten na de zomervakantie naar de Prins Johan Friso locatie aan de Oudelandselaan gaan.”

Iedereen gaat mee

Trots en blij is Ingeborg over het feit dat alle 62 kinderen mee verhuizen naar de andere locatie; het hoofdgebouw aan de Oudelandselaan voor de onderbouw en de locatie op Het Hoge Land voor de bovenbouw. “De klassen zullen worden gemixt, maar het onderwijs blijft hetzelfde. Uiteraard was het voor iedereen even slikken toen het definitieve besluit viel, maar we zien er ook een voordeel in; met twee locaties in plaats van drie.”
Op de locatie aan de Orion kan nieuwbouw komen, maar in welke vorm is nog niet bekend. “Die nieuwbouw moet in elk geval hier in Noord komen, want Het Hoge Land is een tijdelijke huisvesting waarvoor al een aanvraag voor een extra tijdelijke aanbouw ligt.”

Afscheid met een feestje

Circus Rotjeknor is woensdagochtend 17 juli present op de school aan de Orion om samen met de gebruikers en de ouders van de leerlingen voor de laatste keer een feestje te vieren en zo een mooie periode af te sluiten. De circusartiesten verzorgen in de ochtend workshops voor de kinderen. De ochtend wordt afgesloten met een optreden door de kinderen voor de ouders, waarna de vakantie voor de kinderen begint en het team de school verder kan leegruimen. Het gebouw zal 1 augustus worden teruggegeven aan de gemeente, maar Kinderdagverblijf Smallsteps zal er nog even in blijven.

Check Also

Mijlpaal voor Schaatsvereniging Lansingerland

Lansingerland - Het heeft even geduurd maar de werkzaamheden zijn gestart voor de aanleg van een inline-skatebaan op het wielerparcours van Sportpark Noordrand aan de Doenkade nu nog bekend onder de naam Ahoy Wielerparcours.

Geef een reactie