maandag 9 december 2019 | week 50
Home » fbpost » Stichting Old Grand Dad slaat de bal voor De Pont

Stichting Old Grand Dad slaat de bal voor De Pont

Stichting Old Grand Dad slaat de bal voor De Pont

Bergschenhoek – Binnen de golfwereld is de stichting Old Grand Dad (OGD) actief. De donateurs zijn golfende grootvaders die jaarlijks een bedrag als contributie betalen met een minimum van 20 euro. Veel golfclubs in Nederland zijn aan deze stichting verbonden; zo ook GC De Hooge Rotterdamsche aan de Rottebandreef in Bergschenhoek waar zo’n 60 grootvaders zich als donateur hebben gemeld, die voor een belangrijk deel op de maandag – herendag – spelen. Landelijk zijn er zo’n 6.000.

Trees Borkus-Henskens

Jaarlijks wordt er aan verenigingen, stichtingen of andere organisaties die projecten willen opstarten en die aan de voorwaarden voldoen rond de 140.000 euro uitgereikt.
De doelstelling van de stichting is ‘Het bevorderen en ondersteunen van sport, spel en beweging – in welke vorm dan ook – voor jeugdigen tot 30 jaar met een beperking.

De Pont

De Hoekse golfclub kwam in contact met Omnivereniging De Pont uit Rotterdam (opgericht vanuit de mytylschool De Brug aan de Ringdijk) voor de aanvraag van een project voor een uitschuif tafeltennistafel en goalbal doelen. Een aanvraag waar 5.700 euro mee is gemoeid. Op dinsdag 9 juli werd de cheque voor realisatie van dit project door de consul van de Hoekse golfclub Leo Vermeer uitgereikt aan enkele leden van De Pont.
“We denken in mogelijkheden,” aldus een der trainers van De Pont. “Schuiftafeltennis is een opkomende sport bij het tafeltennis. De bal wordt daarbij op een speciale schuiftafeltennistafel met de hand of de voet gespeeld. Bij tafeltennis is het de bedoeling dat de bal over het net richting de tegenstander wordt gespeeld. Bij schuiftafeltennis is er geen net maar een boarding aan de zijkanten en is het juist de bedoeling dat de bal contact blijft houden met de tafel. Schuiftafeltennis is bedoeld voor parasporters die niet kunnen tafeltennissen, omdat dit door hun specifieke situatie te zwaar of te moeilijk voor ze is.
Goalbal is voor slechtziende of blinde mensen. Iedereen draagt een skibril die helemaal zwart is, zodat ook spelers zonder gezichtsbeperking deel kunnen nemen aan deze sport. In de bal zit een belletje en het speelveld is afgezet met dubbele (voelbare) lijnen. Drie spelers in het veld moeten het doel verdedigen en proberen de bal tegen te houden, maar hij moet binnen tien seconden worden weggeworpen richting het doel van de tegenstander.
Naast deze twee sporten kunnen nog meer sporten worden beoefend bij De Pont: rolstoelhockey, judo, boccia, kanovaren, streetdance en theatersport (toneel/drama). Zowel competatief als recreatief. Voor meer informatie: www.depontrotterdam.com

Dubbele oproep

Consul Leo: “Dus hebt u een goed doel dat aan de doelstelling van de stichting beantwoordt, aarzel dan niet en neem contact op via leovermeer@hotmail.com.” Maar hij wil meteen een oproep doen aan golfende grootvaders donateur te worden van deze mooie stichting.

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie