maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Algemeen » Tweede WO-2 Café over ‘ons dagelijks brood’

Tweede WO-2 Café over ‘ons dagelijks brood’

Tweede WO-2 Café over ‘ons dagelijks brood’

Lansingerland – De drie historische verenigingen in Lansingerland besteden in samenwerking met bibliotheek Oostland aandacht aan 75 jaar vrijheid met een aantal WO-2 cafés. Op 27 juli vindt van 10.00 tot 12.00 uur het tweede WO-2 Café plaats in de bibliotheek aan de Nieuwstraat 25 in Berkel en Rodenrijs.

Heeft u nog een herinnering aan de Tweede Wereldoorlog? Een verhaal uit eerste hand of juist doorverteld door de generaties heen? Vertel persoonlijk uw verhaal in het WO-2 café. Heeft u een voorwerp waarvan de geschiedenis bekend is of heeft u juist een vraag die u wilt stellen? Kom ook dan langs. In het herdenkingsjaar 2019-2020 wordt elke maand in één van de vestigingen van de bibliotheek in Lansingerland een café gehouden.
Op de eerste ochtend in juni, wisten verschillende bezoekers het WO-2 Café Lansingerland te vinden en zijn er al interessante feiten, verhalen, foto’s en objecten besproken.
In juli is het thema de voedselvoorziening in oorlogstijd. Weet u iets over de voedselvoorziening in de regio of wilt u met een ander verhaal of voorwerp komen dan bent u van harte welkom bij het WO-2 Café Lansingerland.

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie