maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Nieuws » Bloem- en groenmiddag in binnentuin van Huize Sint Petrus

Bloem- en groenmiddag in binnentuin van Huize Sint Petrus

Bloem- en groenmiddag in binnentuin van Huize Sint Petrus

Berkel en Rodenrijs – Rond de driehonderd senioren hebben in de loop der tijd een seniorwoning gevonden rond de binnentuin van Huize Sint Petrus. In zowel woningen van 3B Wonen als van Laurens. Donderdagmiddag 4 juli werden zij uitgenodigd deel te komen nemen aan leuke zomeractiviteiten in die centraal gelegen ruimte. Het was een eerste gezamenlijk initiatief van 3B Wonen, Welzijn Lansingerland, De Naeldhorst en Laurens.

Trees Borkus-Henskens

De insteek van de middag was niet alleen elkaar wat beter te leren kennen, maar tevens ideeën op te doen voor de tuin en deze samen op te fleuren. Tijdens de zonnige donderdagmiddag was het ook mogelijk deel te nemen aan een workshop bloemschikken waar rond de vijftig belangstellenden zich voor aanmeldden.
Het was de hele middag een komen en gaan van bezoekers. Ze werden welkom geheten met een kopje koffie of iets fris en niet te vergeten een zelfgebakken koekje. De mouwen werden al snel opgestroopt om de nieuw geplaatste houten plantenbakken te voorzien van aarde en daar leuke en fleurige plantjes in te zetten. Maar ook kruiden, munt, tomaten- en paprikaplantjes vonden er een plekje.
“De binnentuin wordt te weinig gebruikt,” was de veel gehoorde mening van de aanwezigen. De meeste activiteiten gebeuren binnen. Je kunt overal komen, maar de bewoners uit de verschillende gebouwen komen niet bij elkaar. Daarom vond men het de hoogste tijd de tuindeur voor iedereen open te zetten. Maar dat niet alleen. De vier initiatiefnemende partijen wilden ook graag wensen van de bezoekers noteren. Ideeën om samen de binnentuin optimaal te gaan gebruiken voor alle senioren.

Wensen en ideeën

Wat veel werd gehoord was de wens om de jeu de boules banen te verplaatsen naar de omgeving van de terrassen bij het Atrium (bij De Naeldhorst) en het paviljoen (bij Petrus) en de terrassen te voorzien van schaduwplekken (parasols). Er was tevens behoefte aan regelmatig terugkerende activiteiten, vergelijkbaar met hetgeen de activiteitenclub De Naeld al enkele jaren doet. Die activiteiten zouden plaats kunnen vinden in het paviljoen van Petrus, zodat bewoners van Laurens er (waar nodig) naartoe kunnen worden gebracht. Het blijkt dat veel bewoners het fijn vinden om deel te nemen aan buitenactiviteiten en dat daar iets gedronken of gegeten kan worden.
Dat liep donderdagmiddag allemaal heel soepel. De middag werd een succes met activiteiten, een hapje en een drankje, een kraam met producten van de Berkelse kaasboerderij en bij het naar huis teruggaan ontving elke bezoeker nog een fraaie Kalanchoë als aandenken aan de leuke middag. Het eerste prille begin van samenwerking die naar meer smaakt.

Check Also

Het werk van SchuldHulpMaatjes breidt nog steeds uit

Lansingerland - Op woensdag 27 november jl. reikte wethouder Ankie van Tatenhove aan acht nieuwe SchuldHulpMaatjes na het doorlopen van de noodzakelijke basiscursus het certificaat uit. Ze kunnen direct aan de slag, want de vraag naar een persoonlijk begeleider voor inwoners die in financiële problemen zijn gekomen, neemt nog steeds toe.

Geef een reactie