maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Algemeen » Afsluiting IPC op CBS Boterdorp

Afsluiting IPC op CBS Boterdorp

Afsluiting IPC op CBS Boterdorp

Bergschenhoek – Woensdag 26 juni konden ouders en grootouders van CBS Boterdorp ‘de reis van hun leven maken’. Gewoon op school!

Op Boterdorp wordt gewerkt vanuit IPC. Dit betekent dat de leerlingen vanuit thema’s werken aan doelen voor onder andere aardrijkskunde, geschiedenis, mens&maatschappij, ICT en nog veel meer. Dit keer lagen de thema’s binnen de verschillende groepen erg dicht bij elkaar, waardoor de afsluiting samengesmolten kon worden tot één groot feest. Ouders waren uitgenodigd om in hun mooiste vakantie-outfits op school te komen. Hierbij hebben zij van tevoren reeds een ticket gekregen waarmee ze toegang kregen tot de verschillende onderdelen van de ‘reis van hun leven’.

Reis om nooit te vergeten

Toegang was er overigens pas ná een bodyscan en een welkomstwoord door de grondstewards en stewardessen. Eenmaal binnen konden zij vakantieparken bezoeken, souvenirs kopen in de souvenirwinkel, reisbureaus bezoeken, alles leren over luchthavens en vervoermiddelen en kregen zij vooral uitleg over het vele dat de leerlingen de afgelopen IPC-periode hebben onderzocht en geleerd. Kortom, mensen kwamen oren en ogen tekort. Gelukkig werden zij op hun reis voortdurend ondersteund door piloten, stewardessen, douanebeambten en jeugdige medereizigers. Het was voor de bezoekers duidelijk een reis om nooit meer te vergeten! En voor één gezin werd de reis ook nog eens beloond met een vakantiepakket. Deze kon gewonnen worden nadat je je ticket had ingeleverd, mits deze voorzien was van alle douanestempels die je tijdens de reis kón ophalen!

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie