woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Talentenbal: een podium vol jeugdig talent

Talentenbal: een podium vol jeugdig talent

Talentenbal: een podium vol jeugdig talent

Lansingerland – Wie zou er worden verkozen tot sport- of cultuurtalent van 2019? Dat was de grote vraag die maandagavond 8 juli centraal stond tijdens het Talentenbal in Theater ’t Web te Bleiswijk. Ditmaal waren er nominaties voor zes individuele sporttalenten en twee sportteams en zeven nominaties voor culturele talenten, waarvan vijf individueel, een koor en een duo.

Trees Borkus-Henskens

Nadat de genomineerde sporttalenten en cultuurtalenten bekend waren kon iedereen in Lansingerland zijn of haar stem uitbrengen op een van de talenten of talentgroepen. Dat zou de publieksprijs worden. Daarnaast was er een vakjury, bestaande uit de twee winnaars van vorig jaar Saartje (cultuur) en Tom (sport) en tevens gemeentedichter Mark Boninsegna. Bij elkaar dus vier winnaars. Het werd een spannende avond met als hoogtepunt de uitslag.

Grote groep

Op 18 juni was er juryberaad. Van alle talenten werd het profiel besproken en beeldmateriaal bekeken, waarna per categorie een talent werd gekozen. Het werd een hele klus voor de jury om een keuze te maken uit zoveel verschillende talenten. Daarom mochten alle genomineerden een voor een het podium betreden waar ze een praatje maakten met wethouder Ankie van Tatenhove.
Sophie de Bruijn (10) die zingt en danst. Ze danste al bij het Engels ballet en het Nationaal ballet Amsterdam en nu bij het Lucia Marthas Institute of Performing Arts Rotterdam. Vanaf vorig jaar zingt ze bij Kinderen voor Kinderenkoor, solo in het Koningsspelenlied 2019 en in het jong talentenkoor van het conservatorium. Noortje Gill (9) is een aanstormend acteertalent en laat mensen graag lachen. David Hofland (11) is een acteertalent, onder andere bij het Hofpleintheater. Damiën Heemskerk (16) is een talent op piano en is al op verschillende podia uitgenodigd. Kinderkoor Young Voices verzorgt uitvoeringen van hoge kwaliteit onder leiding van Carla Veeningen. Lars Langedoen (11) hoort bij de Nederlandse wielrentop in zijn leeftijdsklasse. Aaron Ender (12) is een turntalent van Doto en werd vorig jaar Nederlands Kampioen. Annedieke Scholte (12) is een zwemtalent en traint vijf keer in de week. Yanna Busch (12) is een twirltalent en dit jaar dubbel (zowel individueel als in de groep) Nederlands Kampioen. Team Dojo Sidney-Kai met Jens Hommes (10), kampioen bij zowel de Kata als Kumite, Pieter Meijer (16) won alle fullcontact partijen en werd kampioen en Laurence Bregman (16) haalde de finale en werd tweede. Team Orioles pupillen 1 vormt een sterk, jong en talentvol team dat speelt met passie.
Nadat alle talenten zich hadden voorgesteld volgden nog enkele optredens, waarna de wethouder de prijswinnaars bekend maakte.

De winnaars

Matthijs (13) en Adinda (11) van Delft ontroerden het publiek met respectievelijk klassieke gitaar en viool en werden door de vakjury als duo gekozen als de winnaars van de Lansingerlandse Cultuurprijs. Matthijs won de publieksprijs in het Prinses Christina Concours, Adinda was in 2018 soliste bij het Kinderprinsengrachtconcert, derde bij Holland’s Got Talent en samen musiceerden ze onder andere bij de tweede ronde van Holland’s Got talent. Schrijftalent Sofia Olmo (14) kreeg de publieksprijs Cultuur. Zij gaf haar eerste boek ‘Wyrn’ uit en is nu bezig met haar tweede. In de categorie sport ging de Sportprijs van de vakjury naar tafeltennistalent Djen Bakx (15), die in de hoogste jeugdklasse in Veenendaal en in een seniorenteam bij Taverzo speelt, maar het spel leerde bij TOGB. De publieksjury koos voor turntalent Lucas van den Kieboom (11) die lid is van het Jeugd Oranje Team en vijf keer per week traint en de Sportprijs ontving.

Check Also

Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg

De komende twee jaar voert KWS Infra werkzaamheden uit om de rotondes op de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg veiliger te maken. De werkzaamheden aan de eerste twee rotondes (Randweg-West en Oudelandselaan) zijn afgerond. Dit jaar nog zijn de rotondes aan de Tobias Asserlaan en de Oostmeerlaan aan de beurt. In 2020 volgen de rotondes van Weg ##+## Land, Raadhuislaan en Rodenrijseweg.

Geef een reactie