dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Advertorial » De nieuwe Opel Astra online gepresenteerd

De nieuwe Opel Astra online gepresenteerd

De nieuwe Opel Astra online gepresenteerd

Dankzij nieuwe, efficiënte motoren en transmissies vormt de nieuwe Opel Astra, die onlangs online werd gepresenteerd, en binnen enkele weken te bestellen is, de benchmark op het gebied van efficiëntie en uitstoot. In vergelijking met de huidige versie stoot de Astra tot 19 procent minder CO2 uit. Dankzij de vele uitmuntende eigenschappen werd de Opel Astra verkozen tot European Car of the Year 2016.

Opel zet het succes voort met de introductie van nieuwe, efficiënte benzine- en dieselmotoren van 1,2- tot 1,5-liter.
“Bij de ontwikkeling van de nieuwe Astra focusten wij ons vooral op het verlagen van het brandstofverbruik en de uitstoot”, zegt Christian Müller, Managing Director Engineering. “Dankzij de nieuwe generatie motoren en transmissies is de CO2-emissie tot 19 procent gedaald. Daardoor dalen ook de gebruikskosten.”

Nieuwe automaat

De Astra met 1,2-liter benzinemotor is uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De Astra met 1,4-liter benzinemotor is uitsluitend leverbaar met een nieuwe automaat met zeven voorgeprogrammeerde versnellingen. In vergelijking met de vorige generatie Astra is het brandstofverbruik van de versies met 81 kW (110 pk), 96 kW (140 pk) en 107 kW (145 pk) met 19 procent gedaald. De CO2-uitstoot daalde met 15 procent. De krachtigste dieselmotor, optioneel leverbaar met een 9-traps automaat, debuteert in de Opel Astra. De 1,5-liter dieselmotor heeft een elektrisch geregelde turbocompressor, variabele turbinegeometrie en een balansas.

Innovaties

De nieuwe Opel Astra is van diverse innovaties voorzien die normaliter voorbehouden zijn aan modellen in hogere segmenten. Een voorbeeld is de IntelliLux LED Matrix-verlichting. Ook de adaptieve cruise control, automatische afstandsaanduiding tot de voorganger, botswaarschuwing met automatische noodremfunctie, verkeersbordenherkenning en rijstrookassistent zijn in dit segment toonaangevend.
De nieuwe Astra is het eerste model van Opel met een digitale snelheidsmeter. Optioneel is de E-Call noodoproepfunctie. Met de druk op de rode knop zijn hulpdiensten te waarschuwen. Als de gordelspanners of de airbags zijn geactiveerd zal het systeem automatische een noodoproep doen.
Meer informatie over de nieuwe Opel Astra vindt u op www.orangemotors.nl/nieuwe-opel-astra .

Check Also

Dutch Agro Systems bouwt aan de Leeuwenhoekweg

Bergschenhoek - Donderdagochtend 3 oktober ging om 11.15 uur op ludieke wijze de eerste paal de grond in voor de nieuwbouw van Dutch Agro Systems aan de Leeuwenhoekweg 58 in Bergschenhoek.

Geef een reactie