donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » fbpost » Oude draaibrug in ere hersteld

Oude draaibrug in ere hersteld

Oude draaibrug in ere hersteld

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 29 juni werd aan de Rodenrijseweg een replica van een oude draaibrug geplaatst. De 130 jaar oude brug moest weggehaald worden voor de dijkverzwaring en bleek toen zo slecht dat hij niet meer was terug te plaatsen. Met hulp van een buurman werd een kopie van de oude brug gemaakt waarbij de oude leuningen weer werden gebruikt. De grendel (duwstok) werd gereconstrueerd naar aanleiding van een oude foto. De originele draaischijf ligt er ook nog onder, maar daar zweeft de brug nu boven dus draaien kan niet meer. Er gaan dan ook geen veilingschuiten meer door de vaart waarvoor de brug open moet.

Check Also

Gemeente geeft toelichting op afsluiting rotonde

De afsluiting van de rotonde Oudelandselaan/Klapwijkseweg gedurende drie weken en de overlast en omleidingen als gevolg daarvan roept irritatie bij omwonenden op en brieven met vragen. We gingen verhaal halen bij de gemeente en die heeft alles nog eens op een rij gezet.

Geef een reactie