maandag 17 februari 2020 | week 08
Home » fbpost » Oude draaibrug in ere hersteld

Oude draaibrug in ere hersteld

Oude draaibrug in ere hersteld

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 29 juni werd aan de Rodenrijseweg een replica van een oude draaibrug geplaatst. De 130 jaar oude brug moest weggehaald worden voor de dijkverzwaring en bleek toen zo slecht dat hij niet meer was terug te plaatsen. Met hulp van een buurman werd een kopie van de oude brug gemaakt waarbij de oude leuningen weer werden gebruikt. De grendel (duwstok) werd gereconstrueerd naar aanleiding van een oude foto. De originele draaischijf ligt er ook nog onder, maar daar zweeft de brug nu boven dus draaien kan niet meer. Er gaan dan ook geen veilingschuiten meer door de vaart waarvoor de brug open moet.

Check Also

Aantrekkingskracht Lansingerland Run boven verwachting

Lansingerland - Ze voelen zich in dromenland. De organisatie van de tweede Lansingerland Run. Want waar een beginnende loop vaak alles uit de kast moet halen om een redelijk aantal deelnemers aan de start te krijgen, telt de Lansingerland Run komende zondag een recordaantal lopers. Zowel wedstrijdlopers, beginners, recreatielopers, wandelaars als jeugd (BijDeHand KidsRun) staan aan de start in winkelcentrum Het Gouden Hart (nabij RandstadRail station Westpolder).

Geef een reactie