zaterdag 20 juli 2019 | week 29
Home » fbpost » Oude draaibrug in ere hersteld

Oude draaibrug in ere hersteld

Oude draaibrug in ere hersteld

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 29 juni werd aan de Rodenrijseweg een replica van een oude draaibrug geplaatst. De 130 jaar oude brug moest weggehaald worden voor de dijkverzwaring en bleek toen zo slecht dat hij niet meer was terug te plaatsen. Met hulp van een buurman werd een kopie van de oude brug gemaakt waarbij de oude leuningen weer werden gebruikt. De grendel (duwstok) werd gereconstrueerd naar aanleiding van een oude foto. De originele draaischijf ligt er ook nog onder, maar daar zweeft de brug nu boven dus draaien kan niet meer. Er gaan dan ook geen veilingschuiten meer door de vaart waarvoor de brug open moet.

Check Also

Ondernemers gaan samen het zomerreces in

Ondernemend Lansingerland en VNO-NCW Oostland organiseerden ook dit jaar weer de jaarlijkse gezamenlijke zomerborrel in de zomerse binnentuin van Muller ##+## Co. Met als thema van de avond de onderlinge samenwerking tussen leden van Ondernemend Lansingerland en VNO-NCW.

Geef een reactie