maandag 16 september 2019 | week 38
Home » Nieuws » De vlag gaat uit voor de 25e Kunsttoer

De vlag gaat uit voor de 25e Kunsttoer

De vlag gaat uit voor de 25e Kunsttoer

Lansingerland – Alle basisscholen van Lansingerland werden uitgenodigd dit jaar – tijdens de 25ste editie van De Kunsttoer Lansingerland in het eerste weekend van oktober – een bijdrage te leveren aan dit jubileum.

Trees Borkus-Henskens

Op verschillende basisscholen werden vervolgens, verspreid over de maand juni, vlaggen ontworpen en geschilderd die tijdens De Kunsttoer in oktober de dorpskernen een feestelijke aanblik zullen geven. Dit gebeurde onder leiding van enkele beeldend kunstenaars van De Kunsttoer, met dank aan de firma Talens die een handje meehielp met het leveren van het materiaal.

Vlaggen

Dit jaar is als thema gekozen voor ‘Rembrandt’. In het jaar dat het precies 350 jaar geleden is dat de bekende Nederlandse schilder overleed. Niet alleen de deelnemers aan De Kunsttoer zullen een schilderij presenteren dat iets te maken heeft met het thema, maar ook de kinderen. Want in navolging van de oude meester, die menig zelfportret maakte, mochten ook zij zichzelf op papier zetten en een kleurtje geven. Ruim 1000 kinderen deden hier aan mee.
De bedoeling is dat de portretten als vlaggen (en aankondiging) worden opgehangen in de drie kernen van Lansingerland als daar De Kunsttoer van start gaat. Als De Kunsttoer voorbij is mogen de kinderen hun eigen vlag mee naar huis nemen.

Check Also

Weg van momenten op Open Monumentendag

Lansingerland - Zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is 'Plekken van Plezier'. Dit jaar zullen, naast de historische punten, ook culturele instanties hun deuren openen voor het publiek. Cultureel en Historisch Lansingerland bundelen hun krachten en organiseren een groot evenement genaamd 'Weg van momenten'. Dit evenement is een samenwerking tussen Bibliotheek Oostland, Jay's Place en de Historische Verenigingen in Lansingerland.

Geef een reactie