zaterdag 20 juli 2019 | week 29
Home » Nieuws » De vlag gaat uit voor de 25e Kunsttoer

De vlag gaat uit voor de 25e Kunsttoer

De vlag gaat uit voor de 25e Kunsttoer

Lansingerland – Alle basisscholen van Lansingerland werden uitgenodigd dit jaar – tijdens de 25ste editie van De Kunsttoer Lansingerland in het eerste weekend van oktober – een bijdrage te leveren aan dit jubileum.

Trees Borkus-Henskens

Op verschillende basisscholen werden vervolgens, verspreid over de maand juni, vlaggen ontworpen en geschilderd die tijdens De Kunsttoer in oktober de dorpskernen een feestelijke aanblik zullen geven. Dit gebeurde onder leiding van enkele beeldend kunstenaars van De Kunsttoer, met dank aan de firma Talens die een handje meehielp met het leveren van het materiaal.

Vlaggen

Dit jaar is als thema gekozen voor ‘Rembrandt’. In het jaar dat het precies 350 jaar geleden is dat de bekende Nederlandse schilder overleed. Niet alleen de deelnemers aan De Kunsttoer zullen een schilderij presenteren dat iets te maken heeft met het thema, maar ook de kinderen. Want in navolging van de oude meester, die menig zelfportret maakte, mochten ook zij zichzelf op papier zetten en een kleurtje geven. Ruim 1000 kinderen deden hier aan mee.
De bedoeling is dat de portretten als vlaggen (en aankondiging) worden opgehangen in de drie kernen van Lansingerland als daar De Kunsttoer van start gaat. Als De Kunsttoer voorbij is mogen de kinderen hun eigen vlag mee naar huis nemen.

Check Also

Bloem- en groenmiddag in binnentuin van Huize Sint Petrus

Berkel en Rodenrijs - Rond de driehonderd senioren hebben in de loop der tijd een seniorwoning gevonden rond de binnentuin van Huize Sint Petrus. In zowel woningen van 3B Wonen als van Laurens. Donderdagmiddag 4 juli werden zij uitgenodigd deel te komen nemen aan leuke zomeractiviteiten in die centraal gelegen ruimte. Het was een eerste gezamenlijk initiatief van 3B Wonen, Welzijn Lansingerland, De Naeldhorst en Laurens.

Geef een reactie