dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Milieuvriendelijke markt groot succes

Milieuvriendelijke markt groot succes

Milieuvriendelijke markt groot succes

Bergschenhoek – Woensdag 26 juni liepen ongeveer honderd bezoekers langs 38 kraampjes met gerecyclede producten, op de milieuvriendelijke markt bij Melanchthon Bergschenhoek. Genietend van het heerlijke weer en de gezellige sfeer. Snel waren de eerste kraampjes uitverkocht. Ook de knutselmiddag was een succes, de kinderen waren erg enthousiast. In totaal is er ongeveer 1300 euro opgehaald. De opbrengst zal naar het goede doel Natuur&Milieu gaan.

De organisatie, bestaande uit 16 leerlingen uit verschillende klassen, is tevreden over hoe alles is verlopen. Zij hebben de hele markt zelf geregeld zonder hulp van docenten. De marktkraampjes waren op tijd geleverd, zodat de markt opgebouwd kon worden. Leerlingen mochten boodschappen doen bij één van de sponsoren, PLUS Koelhuis, om alle benodigdheden te verkrijgen voor een verzorgde middag. De containers van RENEWI waren geregeld om al het afval ter plekke te kunnen sorteren en te hergebruiken op de knutselmiddag.

Plantjes gesponsord door OVERVECHT Bleiswijk waren op de markt aanwezig. Deze werden verkocht in zelfgemaakte mandjes van oud krantenpapier. De tassen van oude spijkerbroeken en de prikborden van kurken hebben veel geld opgebracht en waren een echte hit op de markt. Ook waren er klokken, kussens, etui’s, kapstokken, sleutelhangers, lampen, portemonnees en onderzetters te verkrijgen van allemaal verschillende materialen. De leerlingen verkochten ook tosti’s, broodjes knakworst, fruit en drinken voor het goede doel. Alles om voor de natuur en onze toekomst te zorgen.

Meest originele product

Bezoekers konden bij het laatste kraampje stemmen op het meest originele product en het best versierde kraampje. In totaal hebben tachtig mensen gestemd. Het team met de hergebruikte chipszakken uit het derde leerjaar kreeg de meeste stemmen voor meest originele product en het kraampje van spijkerbroek-tassen en de scrunchies uit het derde leerjaar bleek het best versierd. Ook heeft de organisatie een prijs voor mooiste knutselwerkje.
De leerlingen en de school willen iedereen bedanken die op de markt aanwezig was. Ook worden de sponsoren bedankt voor hun begrip en samenwerking. De leerlingen van het Melanchthon Bergschenhoek hebben bewezen dat ook van afvalmateriaal mooie producten te maken zijn. Zij hopen hiermee veel mensen te inspireren om meer bewust om te gaan met hun afval.

Check Also

Indoorfestival DAKERAF voor jongeren Lansingerland

Lansingerland - Met ‘Pubers in de Spotlight’ richt de gemeente Lansingerland zich op een positieve manier op jongeren in Lansingerland. Om hier voor jongvolwassenen een nog prettigere plek te maken om te wonen, leven en zich te ontwikkelen, waarbij wordt geluisterd naar en samengewerkt met de jongeren zelf.

Geef een reactie