maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Prikbord » PRIKBORD BERGSCHENHOEK

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Handwerkclub in Ontmoet!

Bergschenhoek – Elke dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur is er in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, een handwerkclub waar men kan breien, haken en borduren. Een eigen handwerkproject kan meegenomen worden en onder het genot van een kopje koffie/thee en een praatje kan men daarmee aan de slag gaan. Ook mensen die nog geen handwerk hebben kunnen gezellig langs komen om ideeën op te doen of om te leren met de naald om te gaan. Meedoen is gratis. Opgeven is niet nodig. Informatie: kijk op www.welzijnlansingerland.nl, tel. 010 – 5225545 of mail naar info@swsl.nl.

Koffie met een cop

Bergschenhoek – Een kopje koffie drinken en in gesprek gaan met één van de wijkagenten van Bergschenhoek. Dat kan in 2019 op de woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur op 10 juli, 18 september en 13 november. Bewoners zijn van harte welkom in het sociaal café van Ontmoet!, gevestigd aan de Wilhelminastraat 1a.

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Bergschenhoek – Kom naar de open inloop bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP Lansingerland). Zij helpen u graag verder bij het vinden van leuk vrijwilligerswerk in Lansingerland. De eerstvolgende open inloop is op: 9 juli – 11.00 – 12.00 uur, 25 juli – 10.00 – 11.00 uur, in Ontmoet! gebouw De Stander (Wilhelminastraat 1A)
U kunt contact opnemen met het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland via info@viplansingerland.nl of 010 5 22 55 45. Op viplansingerland.nl vindt u uitgebreide informatie over vrijwilligerswerk, mogelijkheden, workshops en themabijeenkomsten en wetenswaardigheden.

Nachtvlinders kijken bij Rotta

Bergschenhoek – Op vrijdagavond 5 juli start bij Rotta om 22.00 uur weer de jaarlijkse nachtvlindernacht. Het late tijdstip heeft vanzelfsprekend te maken met het tijdstip dat de zon ondergaat en het donker wordt. Het gaat tenslotte om nachtvlinders! Zoals gebruikelijk wordt ook dit jaar weer begonnen met het insmeren van bomen met een zoet ruikende stroop en het opstellen van speciale lampen gericht op witte lakens. Dat allemaal om nachtvlinders te lokken en zichtbaar te maken. Uiteraard gebeurt dat onder begeleiding van experts. Het is een korte nacht, de vlinders komen dus pas laat tevoorschijn, maar, afhankelijk van het weer, zou het best eens een soortenrijke nacht kunnen worden. De zaal is open vanaf 21.45 uur, om 22.00 uur wordt begonnen met een korte presentatie en daarna wordt in spanning afgewacht welke vlinders zich gaan melden. Vanaf 22.00 tot ongeveer 02.00 uur is een ieder welkom bij het Trefpunt Rotta aan de Hoeksekade 164 om mee te helpen vlinders te ontdekken. Een zaklantaarn is daarbij handig! Bij slecht weer, regen en stevige wind , gaat het evenement niet door.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

ACR kringloop kelderverkoop Berkel en Rodenrijs – Iedere donderdagavond is het Actie Comité Rehoboth in …

Geef een reactie