dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Expositie in De Tuinen

Expositie in De Tuinen

Expositie in De Tuinen

Bleiswijk – Van 4 juni tot en met 3 oktober worden de schilderijen van Henny Zwaan tentoongesteld in de openbare ruimtes van woonzorgcentrum Laurens De Tuinen.

Henny begon in 1990 met schilderen en heeft zich de nat-in-nat techniek van aquarelleren eigengemaakt. Na een korte onderbreking is zij op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen. Tegenwoordig schildert zij vooral met acryl en olieverf. Inspiratie haalt zij vooral uit de natuur, de dierenwereld en tijdens haar verre reizen. Ook dichtbij huis ziet Henny vaak prachtige wolkenluchten en andere zaken die haar er toe zetten om het aan het doek toe te vertrouwen. Af en toe experimenteert zij wat. Zo hangt er in de tentoonstelling een afbeelding van Toscane die geschilderd is in aquarel op glas. In overleg schildert Henny ook in opdracht.
Geïnteresseerden in haar werk kunnen een kijkje nemen bij Laurens De Tuinen, Oranjetuin 124-126 te Bleiswijk.

Check Also

Een warm bad en maatschappelijk begeleid

Lansingerland - Nizar Karkout kent als geen ander het belang van een goede maatschappelijke begeleider. Hij leerde er een kennen toen hij in april 2018 in de gemeente kwam wonen. "Die vrijwilliger van VluchtelingenWerk heeft ervoor gezorgd dat ik meteen aan mijn inburgeringscursus ben begonnen en me hier thuis voelde. Ik hoor er hier bij. Dat gevoel, die warmte: dat was iets dat ik na veel moeilijke jaren in Syrië en mijn vlucht nodig had."

Geef een reactie