woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » LangeLand Ziekenhuis over op elektronisch patiëntendossier

LangeLand Ziekenhuis over op elektronisch patiëntendossier

LangeLand Ziekenhuis over op elektronisch patiëntendossier

Zoetermeer – Op vrijdag 21 juni heeft het LangeLand Ziekenhuis afscheid genomen van het laatste deel van het papieren patiëntendossier en is er vanaf heden sprake van een volledig elektronisch patiëntendossier, het EPD. Na maanden van voorbereiden kunnen zorgverleners nu alle informatie van een patiënt digitaal in één systeem, het zogenoemde HiX, plaatsen en inzien. Een mijlpaal voor veilige en betere zorg in Zoetermeer, dichtbij huis.

Met één druk op de knop is het EPD van het LangeLand Ziekenhuis officieel in gebruik genomen. De overgang naar een volledig elektronisch dossier maakt het mogelijk dat een behandelaar meteen de meest actuele en complete informatie van een patiënt bij de hand heeft. In het dossier staan onder andere diagnoses, onderzoeksresultaten en behandelplannen. Een bijkomend voordeel is dat de patiënt minder vaak dezelfde vragen hoeft te beantwoorden, omdat alle betrokken behandelaars in hetzelfde dossier werken. Iedere zorgverlener die bevoegd is en direct betrokken bij de behandeling van een patiënt kan de medische gegevens inzien en uitwisselen. Directievoorzitter van het ziekenhuis, Erik Booden, is trots op het werk dat afgelopen maanden verricht is en onderstreept het belang van het EPD voor de transitie van de zorg: “We hebben het meest moderne EPD in Nederland, waarmee wij ook de samenwerking met huisartsen, apotheken, thuiszorg en andere zorgpartners nog verder kunnen verbeteren. Wij gaan onze patiënten de komende jaren de mogelijkheid bieden om zelf hun gezondheidsgegevens te beheren.”
Doordat het LangeLand Ziekenhuis hetzelfde digitale systeem gebruikt als vrijwel alle andere ziekenhuizen in de regio Haaglanden kunnen artsen patiënten sneller en makkelijker doorverwijzen. Samen met het EPD heeft het ziekenhuis ook een vernieuwd patiëntenportaal gelanceerd: Mijn LangeLand. Met dit portaal kan de patiënt online afspraken inzien, maken en wijzigen. Ook bestaat de mogelijkheid om vragenlijsten vooraf aan het ziekenhuisbezoek in te vullen. De volgende stap is het delen van onderzoeksresultaten, medicatieoverzicht en behandelinformatie in het portaal. Patiënten kunnen in de toekomst dus steeds meer vanuit huis regelen en inzien.

Check Also

Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg

De komende twee jaar voert KWS Infra werkzaamheden uit om de rotondes op de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg veiliger te maken. De werkzaamheden aan de eerste twee rotondes (Randweg-West en Oudelandselaan) zijn afgerond. Dit jaar nog zijn de rotondes aan de Tobias Asserlaan en de Oostmeerlaan aan de beurt. In 2020 volgen de rotondes van Weg ##+## Land, Raadhuislaan en Rodenrijseweg.

Geef een reactie