dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. Deze rupsen kunnen met hun brandharen lichamelijke klachten bij mens en dier veroorzaken. Daarom vraagt de gemeente u tot en met september voorzichtig te zijn in de nabijheid van eikenbomen.
De bomen waarin de eikenprocessierups is gesignaleerd, zijn gemankeerd met een lintje rond de stam. Vanaf 1 juli start de gemeente met de bestrijding van de rupsen. Ziet u de eikenprocessierups in een eikenboom die nog niet is gemarkeerd, dan kunt u dit aan ons doorgeven via BuitenOpOrde.
Op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond vindt u informatie over de eikenprocessierups en over de gezondheidseffecten voor mens en dier.

Check Also

Een warm bad en maatschappelijk begeleid

Lansingerland - Nizar Karkout kent als geen ander het belang van een goede maatschappelijke begeleider. Hij leerde er een kennen toen hij in april 2018 in de gemeente kwam wonen. "Die vrijwilliger van VluchtelingenWerk heeft ervoor gezorgd dat ik meteen aan mijn inburgeringscursus ben begonnen en me hier thuis voelde. Ik hoor er hier bij. Dat gevoel, die warmte: dat was iets dat ik na veel moeilijke jaren in Syrië en mijn vlucht nodig had."

Geef een reactie