zaterdag 20 juli 2019 | week 29
Home » Algemeen » Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. Deze rupsen kunnen met hun brandharen lichamelijke klachten bij mens en dier veroorzaken. Daarom vraagt de gemeente u tot en met september voorzichtig te zijn in de nabijheid van eikenbomen.
De bomen waarin de eikenprocessierups is gesignaleerd, zijn gemankeerd met een lintje rond de stam. Vanaf 1 juli start de gemeente met de bestrijding van de rupsen. Ziet u de eikenprocessierups in een eikenboom die nog niet is gemarkeerd, dan kunt u dit aan ons doorgeven via BuitenOpOrde.
Op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond vindt u informatie over de eikenprocessierups en over de gezondheidseffecten voor mens en dier.

Check Also

Met de Cultuurbus naar het theater!

Het is het Cultuurbus-team weer gelukt om een leuk theaterprogramma samen te stellen voor het seizoen 2019-2020 De Cultuurbus is bedoeld voor actieve 60-plussers uit Lansingerland die met elkaar een gezellige dag of theatervoorstelling willen beleven, zonder kopzorgen over het vervoer.

Geef een reactie