woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Advertorial » Chef-kok Dick van der Klis is blij met Brasserie De Hooge Rotterdamsche

Chef-kok Dick van der Klis is blij met Brasserie De Hooge Rotterdamsche

Chef-kok Dick van der Klis is blij met Brasserie De Hooge Rotterdamsche

Bergschenhoek – Hij glundert als hij het over de keuken heeft; chef-kok Dick die sinds vorig jaar de scepter zwaait in de keuken van Brasserie De Hooge Rotterdamsche. Na 32 jaar als zelfstandig ondernemer te hebben gewerkt in zijn restaurant/partyboerderij/wijnbar in De Lier verkocht hij zijn zaak, omdat zich geen opvolger aandiende. Maar niks doen was voor hem geen optie en dus ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Die uitdaging vond hij in de Brasserie op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche aan de Rottebandreef op de grens van Bergschenhoek en Hillegersberg waar hij zich helemaal kan focussen op de keuken, het team en de gasten. En dat maakt Dick elke dag weer blij!”

Dagverse producten

Dick brengt een schat aan ervaring mee en wil dit graag overdragen aan zijn team. “Ik heb bewust voor dit vak gekozen en voor een keuken waar uitsluitend met dagverse producten wordt gewerkt. In de loop der jaren heb ik een warme band opgebouwd met een speciale groenteman (een ex-souschef uit de keuken) die alleen maar kwaliteitsproducten levert; een betere is niet te vinden. Bovendien heeft hij altijd als een van de eersten de primeurs en ook dat is mooi. De vis komt van een visboer uit Yerseke en de kaasproducten haal ik allemaal bij Kaasboerderij Van der Burg in Berkel. Daar komt ook de wijn vandaan die ‘t Wijnblad ons levert; leuk lokaal, zeker als het goed is. Goede betaalbare producten waar je iets leuks van kunt maken. Samen met een gemotiveerd team, want ik wil mijn kennis graag overdragen aan en delen met de nieuwe generatie. Dat doen we ook onderling met collega’s in de horeca: uitwisselen van receptuur, elkaar helpen en informeren. We kennen elkaar en weten elkaar te vinden.”

Gasten verwennen

Het team werkt in een open keuken, zodat er altijd contact is met de gasten. “Maar dat wil niet zeggen dat ik altijd in de keuken blijf staan, want ook het contact met de gasten is belangrijk. Het is leuk om langs de tafels te gaan en te informeren of het smaakt en of er nog wensen zijn. Interactie met de gasten is een van de leukste dingen; feeling houden én weten wat ze willen.”
Onze gasten kunnen een keuze maken van de kaart, maar ze kunnen ook kiezen voor heerlijke gerechten die wekelijks wisselen. “Wisselende gerechten met vlees, vis of vegetarisch; daar is veel belangstelling voor, maar op=op. Sommige gasten komen hier twee tot drie maal per week gezellig eten en laten zich graag verrassen door het aanbod uit de keuken.

Seizoen

Naast de kaart komen er ook seizoensgebonden producten vers uit de keuken van de Brasserie. Op eigen wijze klaar gemaakt door Dick en zijn team. “Ik ben Frans/klassiek geschoold en dat wordt gewaardeerd. We hebben vaste gasten die voordat ze een tafeltje in de Brasserie zoeken eerst even langs de keuken lopen en informeren ‘Heb je nog iets speciaals vandaag?’ om zich vervolgens te laten verwennen.”
Tien keer per jaar organiseert Brasserie De Hooge Rotterdamsche een speciale thema-avond. Voor de maand juli wordt dat een Zomerdiner & Rosé.
Reserveren bij de Brasserie is altijd aan te raden om zeker te zijn van een tafel; vervolgens neemt Dick graag de regie over om zijn gasten een hele mooie avond te bezorgen.

Check Also

Huisvesting voor uitzendkrachten in boerderij Grijpestijn

Bleiswijk - Aan de Hoekeindseweg in Bleiswijk is een uniek project tot stand gekomen. In de mooie oude boerderij Grijpestijn zijn vier appartementen gerealiseerd waar in totaal 22 uitzendkrachten kunnen wonen. De voorkant van de boerderij blijft intact als woonhuis en is inmiddels verhuurd.

Geef een reactie