zaterdag 20 juli 2019 | week 29
Home » Advertorial » Het is moeilijk kiezen bij De Kaaswaag

Het is moeilijk kiezen bij De Kaaswaag

Het is moeilijk kiezen bij De Kaaswaag

Als je bij De Kaaswaag in de vershoek van Berkel Centrum naar binnen gaat krijg je het gevoel een ‘snoepwinkel’ binnen te wandelen. Je moet wel heel stevig in je schoenen staan om niet alles te willen kopen wat er gepresenteerd wordt.

Eigenaar Robert Sonneveldt komt uit een familie die al meer dan een eeuw in de kaas, boter en eieren zit, maar van lieverlee is De Kaaswaag een echte delicatessenzaak geworden. Bijna 22 jaar geleden de eerste winkel die de deuren opende aan het versplein en in de loop der jaren is uitgegroeid tot een druk bezochte zaak met veel vaste klanten en een uitgebreid assortiment.

SmaaQ kaas

De Kaaswaag is een zelfstandige onderneming die niet is aangesloten bij een keten. De zaak heeft een eigen huismerk kaas: SmaaQ kaas. Een SmaaQ koe krijgt alle ruimte die hij nodig heeft om vrij te bewegen en te grazen. Op de beste bodem, die in Noord-Holland minder ziltig is. Daarom hebben de Noord-Hollandse SmaaQ boeren de vuistregel dat per koe die zij hebben, zij een halve hectare (één voetbalveld) grasland bezitten en dat elke koe ruim 120 dagen per jaar in de wei loopt. Een blije koe zorgt voor de beste melk. Ook in de stal heeft iedere koe voldoende ruimte.
Een aantal Franse kaasjes komt uit eigen keuken. Zoals de gevulde truffelbrie en de verse kruidenbrie; met kruiden uit de tuin van Robert. Veel vleeswaren worden zelf gegrild; sterk is De Kaaswaag in rosbief, grilworsten, kiprollade en Zeeuws spek. Bekend staat de zaak ook om de noten. Alles wordt dagelijks vers gebrand en gemixed.

Verrassing

Genoeg keuze dus om er thuis of voor de visite een gezellige dag van te maken. Met lekkere hapjes voor zowel een binnen- als een buitenfeestje. Ga je op bezoek dan kan De Kaaswaag ook voor een passende en leuke verrassing zorgen. In de delicatessen/verrassingshoek staat een uitgebreid assortiment aan leuke geschenkverpakkingen met tal van items uit de winkel. Altijd een leuke binnenkomer!

Check Also

Zalando biedt 1500 werkplaatsen op voormalige veilinglocatie

Bleiswijk - Voor de bouw van een fulfilment center met een vloeroppervlak van 140.000 vierkante meter zal het voormalige terrein van FloraHolland worden herontwikkeld. Het gebouw wordt de meest geautomatiseerde locatie binnen het netwerk van Zalando en zal daarnaast op de middellange termijn 1500 banen creëren. De eerste pakketten worden naar verwachting in de zomer van 2021 vanuit Bleiswijk geleverd.

Geef een reactie