woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Lezersschrijven » Geringde kievit

Geringde kievit

Woensdagmorgen heb ik een kievit uit een ruimte bevrijd waar hij / zij niet zelfstandig uit kon komen. Het was een hele klim, maar dat heb ik wel over voor een beestje in nood, het beestje werkte gelukkig mee en zodoende kreeg ik hem / haar uit de ruimte. Ook in mijn handen bleef de kievit rustig alsof het begreep dat er een einde kwam aan de beroerde situatie waarin hij / zij zat.
Ik bekeek het beestje, wel wat mager maar verder geen schade, maar toen ik de pootjes zag, zakte bijna mijn broek af. Om ieder pootje zaten twee grote ringen, dus vier in totaal. Eén ring van metaal en drie van plastiek. Dit is toch niet normaal, wat een ongemak en ontsiering voor deze mooie vogel. Vogelbescherming: slaan jullie niet een beetje door?! Met een drevel heb ik de drie plastiek ringen doorgeslepen en verwijderd, waarna ik het beestje met een supergoed gevoel in de polder de vrijheid heb teruggegeven.
Dierenbescherming is echt nodig, maar laten we niet doorslaan.

Jaap Bogert

Check Also

Licht aan het eind van de tunnel

Als u denkt dat wij hier lijden onder een niet ophoudende soap van toewijzing standplaatsen, …

Geef een reactie