dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Van april t/m november wordt iedere maandag (ook in de zomermaanden) van 14.00 tot 17.00 uur jeu de boules gespeeld op de banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt gespeeld in competitieverband. Ieder lid van de belangenvereniging is welkom, maar ook niet-leden kunnen een keertje komen kijken en meespelen. Men is al lid voor € 16,- per jaar. Men betaalt € 5,- per maand om mee te doen met jeu de boules. Inlichtingen: Leo de Veld, tel. 010-5114886.

75 jaar herdenking bevrijding

Lansingerland – De drie historische verenigingen in Lansingerland organiseren in het kader van 75 jaar herdenking / bevrijding in samenwerking met Bibliotheek Oostland meerdere WO-2 cafés. Tijdens het café kunnen verhalen over en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog worden gedeeld met anderen. In de maand juni zal het café van start gaan. Deze maand is het thema de illegale pers. Dit eerste WO-2 café zal gehouden worden op 29 juni van 10.00 tot 13.00 uur in Ontmoet!, in de bibliotheek in Bergschenhoek, Wilhelminastraat 1A. Weet u iets over de illegale pers in de regio of wilt u met een ander verhaal of voorwerp komen dan bent u van harte welkom.

Stof tot Taal in bibliotheek

Lansingerland – Elke woensdag kun je in de vestiging Berkel van Bibliotheek Oostland tussen 14.30 en 16.00 uur (let op: nieuwe tijd!) meedoen aan ‘Stof tot Taal’. Je kunt er gezamenlijk creatief bezig zijn. Zoek je gezelligheid, wil je graag tips bij het handwerk of wil je de Nederlandse taal oefenen, iedereen is welkom. Er zijn materialen aanwezig om te haken en te breien maar je mag uiteraard ook eigen werk meenemen. Deelname is gratis en je krijgt een kopje koffie of thee. Op 17 juli is de laatste ‘Stof tot Taal’ voor de zomervakantie, op 4 september begint men weer.

Hulp bij vinden baan

Lansingerland – Heb je je baan verloren of zit je niet op je plek? JobHulpMaatje kan je helpen. Samen met jou gaat men in een JobGroup van zeven bijeenkomsten aan de slag richting een nieuwe baan. Voor meer informatie en vragen: kijk op de website www.pand58.life/JobHulpMaatje of mail naar Marit Koolhaas jobgroups@pand58.life.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Humanitas Thuisadministratie helpt inwoners van Lansingerland. Zij kunnen gebruik maken van de gratis hulpverlening van Humanitas Thuisadministratie. Zij bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Iedereen kan een beroep doen op de gemotiveerde, betrouwbare en goed getrainde vrijwilligers. Zij helpen op basis van gelijkwaardigheid de regie over het financiële leven (terug) te krijgen. De hulpverleners bieden aandacht, veiligheid, vertrouwen en een luisterend oor en geven praktische tips om weer positief en met zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan. Interesse? Bel of mail via 06 – 202 652 82 of ta.lansingerland@humanitas.nl. Meer informatie via www.humanitas.nl/lansingerland.

Ouderenadviseur Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn, Financiën en de WMO kunnen mensen van 67 jaar en ouder contact opnemen met de ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, 2661 ET Bergschenhoek, tel. 010-5225545. Er zijn spreekuren waar u zonder afspraak binnen kunt lopen om een vraag te stellen. Spreekuur is op maandag in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, Bergschenhoek; op woensdag in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, Bleiswijk; op vrijdag in Wel-kom!, ds. Van Koetsveldstraat 3 te Berkel en Rodenrijs. Alle spreekuren worden gehouden van 10.30 tot 11.30 uur.

Halve Marathon Oostland

Regio – Lopers van de Veldwerk Halve Marathon Oostland van zondag 8 september kunnen nog tot 1 juli a.s. gebruik maken van de early bird korting, daarna gaat de prijs omhoog.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Klaverjassen KBO Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert deze maand weer twee klaverjasmiddagen en …

Geef een reactie