woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Advertorial » Behandeling Carpaal Tunnel Syndroom zeer succesvol

Behandeling Carpaal Tunnel Syndroom zeer succesvol

Niet kunnen slapen door dove of tintelende handen?

Behandeling Carpaal Tunnel Syndroom zeer succesvol

Pijnacker – Bij het Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland aan de Stationsstraat 1 in Pijnacker is het sinds 2011 mogelijk om het carpaal tunnel syndroom (CTS) effectief te bestrijden. Als een van de weinige praktijken in Zuid-Holland is er bij deze praktijk een behandelmethode beschikbaar die mensen met een CTS doeltreffend helpt.

Na tien tot twaalf korte behandelingen zijn patiënten dikwijls al van hun klachten af en veelal kunnen er zelfs operaties mee voorkomen worden. Er zijn in Nederland slechts enkele praktijken die dit zogeheten Phystrac-apparaat gebruiken.
Bij de huisarts hoeft­ geen verwijzing te worden gehaald voor een behandeling met het tractie-apparaat. De behandelingen worden ook in 2019 gewoon door de zorgverzekeraar vergoed uit alle aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie. “Nu het apparaat al ruim zeven jaar in gebruik is, zijn wij zeer tevreden zijn met de geboekte resultaten.” Deze blijken in 80 procent van de gevallen ‘uitstekend’ te zijn, vertelt Mark van Engelen, één van de zes aangesloten fysiotherapeuten en de eigenaar van Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland.
Recent is er een derde Phystrac-apparaat aangeschaft om meer patiënten van dienst te kunnen zijn. “Dit was simpelweg noodzakelijk, want de toestroom is gigantisch. Het feit dat wij de enige praktijk in Nederland zijn met drie Phystrac-apparaten, geeft aan hoe bijzonder dit is.”

Het carpaal tunnel syndroom is een aandoening, die doorgaans wordt veroorzaakt door druk op de mediaanzenuw. Deze bevindt zich net boven het polsgewricht. De carpale tunnel is de naam van het gebied waar de middenhandsbeenderen, de dwarse polsgewrichtsband (carpaal ligament), de mediaanzenuw en de pezen zich bevinden. Druk op de mediaanzenuw kan veroorzaakt worden door letsel of werkzaamheden waarbij frequent repeterende handelingen worden verricht, zoals typen, wringen en forse krachtsuitoefeningen met de hand.
De klachten komen met name voor bij vrouwen van alle leeftijden, vooral bij een lee­ftijd van 40 jaar of ouder en tijdens of na zwangerschap.

Symptomen

De belangrijkste symptomen zijn: nachtelijke pijn, spierkrachtsverlies, een doof/tintelend of stijf gevoel in de hand en in de vingers, onder meer bij computergebruik, ­fietsen en autorijden.
Het Phystrac-apparaat behandelt het syndroom door mechanische tractie. Volgens Van Engelen is de methode ‘goed te verdragen’ en zijn de resultaten vaak al binnen 3 tot 4 weken merkbaar.
Bij de praktijk is er de beschikking over voldoende parkeergelegenheid. De openingstijden zijn ruim en er is mogelijkheid om ook ’s avonds en op zaterdag behandeld te worden. Mocht u last hebben van deze aandoening dan is een behandeling met het Phystrac-apparaat sterk aan te bevelen!

Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland
Stationsstraat 1, 2641 GH, Pijnacker
Tel: 015-3030259
info@fysiotherapie-pijnacker-centrum.nl
www.carpaaltunnelcentrum.nl
Facebook: Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland

Bijschrift:
Ingeborg Beuzel bij het Phystrac-apparaat, waarmee al ruim zes jaar uitstekende resultaten worden geboekt.

Check Also

Huisvesting voor uitzendkrachten in boerderij Grijpestijn

Bleiswijk - Aan de Hoekeindseweg in Bleiswijk is een uniek project tot stand gekomen. In de mooie oude boerderij Grijpestijn zijn vier appartementen gerealiseerd waar in totaal 22 uitzendkrachten kunnen wonen. De voorkant van de boerderij blijft intact als woonhuis en is inmiddels verhuurd.

Geef een reactie