maandag 15 juli 2019 | week 29
Home » Algemeen » Kunstwerk De Nachtwacht naar finale

Kunstwerk De Nachtwacht naar finale

Kunstwerk De Nachtwacht naar finale

Berkel en Rodenrijs – Eind maart heeft Audrey Soeterbroek, docent tekenen- en schilderen bij de Kunstbreak, het werk van haar leerlingen uit de dinsdaggroep 5/6 ingestuurd naar het Rijksmuseum voor de wedstrijd Lang Leve Rembrandt. Men kon namelijk een eigengemaakt kunstwerk, geïnspireerd op Rembrandt, insturen.
In de afgelopen maanden heeft de jury uit alle inzendingen maar liefst 8390 stuks, een selectie van de werken gemaakt die doorgaan naar de finale. En twee weken geleden kreeg Audrey een antwoord. ‘Gefeliciteerd, jullie zijn door naar de finale’. Afgelopen zaterdag 15 juni heeft Audrey het werk namens de leerlingen afgeleverd bij het Rijksmuseum voor een laatste juryronde. Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen. Op 15 juli, de verjaardag van Rembrandt, wordt de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt feestelijk geopend en is de eindselectie bekend. Natuurlijk hopen de leerlingen en Audrey dat hun werk bij de eindselectie zit en gedurende de zomertentoonstelling terug te zien is in het Rijksmuseum.

Check Also

Nationale Modderdag

Nationale Modderdag Bleiswijk – Op 28 juni was het landelijke Modderdag. Tijdens Modderdag ontdekken kinderen …

Geef een reactie