woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Nieuws » TOGB op beslissend moment niet in goede doen

TOGB op beslissend moment niet in goede doen

Gemiste strafschop breekpunt

TOGB op beslissend moment niet in goede doen

Rotterdam/Berkel en Rodenrijs – Het sprookje is uit voor de zaterdagvoetballers van TOGB. Voor het eerst acterend op prestatief niveau is de droom van promotie wreed verstoord door het Schiedamse HBSS. Op het veld van het Rotterdamse Leonidas was de ploeg van trainer Paul van Oosten zeker niet de mindere. Echter het niet creëren van mogelijkheden brak de Berkelse ploeg op. De gemiste strafschop van Joey Lems was het breekpunt en werd de 1-0 achterstand tevens de eindstand in het voordeel van HBSS.

Rien Kuyvenhoven

TOGB is een elftal wat hoofdzakelijk bestaat uit vrienden die iedere zaterdag best tot het uiterste willen gaan. Maar tegen een ploeg die alle middelen aangrijpt om de winst naar zich toe te trekken, is het dan niet altijd even makkelijk. Dat was in deze tweekamp ook duidelijk merkbaar. Daar waar TOGB de bal vaak goed liet rondgaan, kwam de makke echter ook aan het licht bij TOGB. Zeggen en schrijven deed zich in negentig minuten voor de Berkelse ploeg slechts één mogelijkheid voor. En dat was een tiental minuten voor tijd toen TOGB door de gewillige buiteling van Joey Lems een elf metertrap kreeg toegewezen. TOGB was even daarvoor al op een 1-0 achterstand gekomen door een wel heel ongelukkig moment voor het doel van doelman Elko Windmeijer. Een hoekschop van HBSS belandde bij de eerste paal waar Freek Borsboom de bal via zijn lichaam over de doellijn zag gaan. Deze toch onverwachte voorsprong voor de Schiedammers leek de wedstrijd te gaan beslissen. Niet verdiend, omdat de tegenstander van TOGB zich deze middag met intimiderend voetbal in de wedstrijd wist te houden. Aanvoerder Danny Fellinger vervulde hierbij een hoofdrol. De robuuste verdediger was op beslissende momenten de man die de botte bijl hanteerde en tevens verbaal nogal eens over de schreef ging. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat hij van arbiter Martin de Witte de rest van de wedstrijd vanaf de zijlijn mocht aanschouwen.
Geniepigheid ten top vaak waar Dyon van der Sman al in de eerste helft door Faisal Mellah hard in de rug werd geraakt. Van der Sman die op slag van rust al een strafschop werd onthouden toen hij door een actie van Fellinger werd neergehaald. Een eerste helft ook waarin TOGB alleen ‘uitblonk’ door de slordige passes en de muur die de Schiedammers hadden, een onneembare vesting bleek.

Op de paal

Toen in de tweede helft de messen nog meer werden geslepen, kreeg HBSS toch wat meer het overwicht door vooral de snelle aanvallers Amrani en Bouali waar doelman Windmeijer nogal eens handelend moest optreden.
Dat TOGB tegen tien man op achterstand kwam, moest deze wedstrijd hoofdzakelijk worden toegeschreven aan het feit dat de ploeg niet één echte kans wist te creëren tegenover de stug ingrijpende verdedigers van HBSS waardoor de droom van promotie langzaam uit de hoofden van de spelers van TOGB verdween. De gemiste strafschop van Lems die de bal hard op de paal schoot, deed de rest. Dat ene kansje, de strafschop, niet benutten was de ploeg van Paul van Oosten deze middag noodlottig. En HBSS wist zich door deze overwinning weer een jaar verzekerd van het derdeklasserschap.

Check Also

Dagorkest Vlietstreek vermaakt ouderen

Bleiswijk - Gezien de leeftijd van de meeste aanwezigen in De Leeuwerik gingen zaterdag 12 oktober de beentjes niet van de vloer tijdens het concert van Dagorkest Vlietstreek, maar veel bezoekers bewogen wel op hun stoel mee op de muziek.

Geef een reactie