woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Theater, muziek en kunst in De Leeuwenkuil

Theater, muziek en kunst in De Leeuwenkuil

Theater, muziek en kunst in De Leeuwenkuil

Bergschenhoek – Zondag 23 juni is het centraal in Bergschenhoek gelegen park De Leeuwenkuil toneel voor een nieuw kunst- en cultuurevenement. Straattheater Lansingerland, al jaren een evenement wat garant staat voor geweldig theater en amusement, muziekvereniging Concordia en Kunsttoer, met beeldend kunstenaars uit de gemeente, hebben de handen ineen geslagen om een gezellige zondagmiddag te programmeren met straattheater, muziek en beeldende kunst. Tijd: 12.00 tot 16.00 uur. Gratis toegang!

Een mooie kruisbestuiving van lokaal talent en professionele acts op een groene locatie. In een dorp wordt natuurlijk niet geroddeld. Nou, zondag 23 juni wel, er komen drie roddeltantes die ongegeneerd gaan roddelen bij de ingang van de Leeuwenkuil. Waar zij het over hebben? Bezoekers kunnen hun oor bij hen te luister leggen. Een startpunt voor een zondagsmiddagwandeling door het park, waar iedereen kan genieten van theater, muziek en schilderkunst.

Roseetje

Centraal op de houten vlonder zal Concordia net als andere jaren een prachtig concert ten gehore brengen. Kunsttoer-organisator Piet Kouwenhoven zal ter plekke schilderen aan een tweeluik van Concordia. Gezellig met familie en vrienden op een kleedje met een roseetje is het goed toeven. Tussen de bomen is van alles te doen voor kinderen: schminken, popcorn knabbelen en een foto maken met leuke hoedjes en gekke gadgets bij het Tableau Vivant. De Kunststoer-dames schilderen op verzoek een zelfportret schilderen op een echte schildersezel. De Circuswerkplaats van Circus Ravioli is de plek waar jong en oud hun talent kunnen oefenen met Chinese bordjes, diabolo’s, koorddansen, ballen en fietsjes.

Onverwachte parkbezoekers

Tijdens het rondwandelen in het park, komen bezoekers waarschijnlijk de familie Vestdijk tegen. Zij zijn een beetje ‘uit de hoogte’, maar verder best aardig. Bovendien lopen de aanwezigen kans op ontmoeting met een enorme grote, knuffelige en nieuwsgierige Yeti, die samen met zijn kleine Neanderthaler vriendin, iets van deze wereld probeert te begrijpen. Mensen die de weg kwijt zijn, kunnen een bezoek brengen aan Maharadja, de Oriëntaalse wonderdokter van Circusdrome. De Maharadja helpt iedereen binnen één minuut van al zijn problemen af. Heerlijk toch! Een spectaculaire act is een reuze trampoline waar de luchtacrobaten van The Flying Acrobats sprongen maken tot wel zeven meter hoog. In het begin lijkt het misschien niet helemaal goed te gaan, maar dat is schijn. Op het open podium tonen jeugd en verenigingen uit Lansingerland hun zang-, dans-, muziek- en toneeltalenten.
Een programma dus waar iedereen van kan genieten en iedereen is welkom. Vergeet niet een kleedje en een gevulde picknickmand mee te nemen!

Check Also

Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg

De komende twee jaar voert KWS Infra werkzaamheden uit om de rotondes op de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg veiliger te maken. De werkzaamheden aan de eerste twee rotondes (Randweg-West en Oudelandselaan) zijn afgerond. Dit jaar nog zijn de rotondes aan de Tobias Asserlaan en de Oostmeerlaan aan de beurt. In 2020 volgen de rotondes van Weg ##+## Land, Raadhuislaan en Rodenrijseweg.

Geef een reactie