woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Milieuvriendelijke markt op Melanchthon Bergschenhoek

Milieuvriendelijke markt op Melanchthon Bergschenhoek

Milieuvriendelijke markt op Melanchthon Bergschenhoek

Bergschenhoek – Inwoners uit Lansingerland zijn uitgenodigd woensdag 26 juni tussen 15.00 en 17.00 uur een kijkje te nemen bij Melanchthon Bergschenhoek. Daar wordt een bijzondere markt georganiseerd: een super-groene, super-duurzame en super-gezellige markt!

De markt is deel van het project TRASH TO CASH dat mogelijk wordt gemaakt door het vak Onderzoek & Ontwerpen. Bij dit vak werken leerlingen uit onder- en bovenbouw aan problemen van verschillende bedrijven uit de buurt. Deze markt is tot stand gekomen door leerlingen uit de tweede en derde klas, waarbij zestien leerlingen de organisatie op zich hebben genomen. De leerlingen hebben in totaal dertien weken de tijd gehad om gebruikte spullen te hergebruiken tot nieuwe en innovatieve producten. Zo worden er bijvoorbeeld prikborden van oude kurken en tafelkleden van gebruikte chipszakken op de markt verkocht. De opbrengst van deze middag zal geheel naar het goede doel Natuur & Milieu gaan. Deze organisatie werkt aan verschillende projecten die bijdragen aan een duurzame en milieuvriendelijke toekomst.

Vertier

Er moest van alles gebeuren om dit een leuke en vooral klimaatbewuste middag te maken. Ook voor de jongere kinderen is er vertier. Er zal een knutselmiddag worden verzorgd door leerlingen uit het derde leerjaar. Tijdens het harde werken zullen de kinderen beloond worden met iets lekkers, gesponsord door PLUS Koelhuis uit Bergschenhoek. De entree is voor één kind € 2,99 en voor twee kinderen € 5.-. Deze bijdrage komt ten goede aan het goede doel. De knutselmiddag stopt wat eerder dan 17.00 uur, zodat iedereen nog kan rondkijken bij de kraampjes.
Bezoekers met vragen heeft over het Technasium programma of het vak O&O kunnen terecht bij het kraampje O&O-EXPO. Het thema voor deze milieuvriendelijke middag is vanzelfsprekend ‘Groen’.
De leerlingen rekenen op een leuke middag met een zo groot mogelijke opbrengst. Zo helpt iedereen een handje mee op weg naar een betere toekomst voor iedereen.
Melanchthon Bergschenhoek is gevestigd aan De Zijde 3.Er kan alleen CONTANT betaald worden. Iedereen is welkom, de leerlingen kijken er naar uit. Wat is nou leuker dan shoppen en daarmee een bijdrage leveren aan natuur en omgeving?

Check Also

Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg

De komende twee jaar voert KWS Infra werkzaamheden uit om de rotondes op de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg veiliger te maken. De werkzaamheden aan de eerste twee rotondes (Randweg-West en Oudelandselaan) zijn afgerond. Dit jaar nog zijn de rotondes aan de Tobias Asserlaan en de Oostmeerlaan aan de beurt. In 2020 volgen de rotondes van Weg ##+## Land, Raadhuislaan en Rodenrijseweg.

Geef een reactie