maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Commentaar » Thuiskokkerellen voor anderen

Thuiskokkerellen voor anderen

Wat is er leuker dan met anderen aan tafel te gaan. De meeste mensen hebben wel eens een etentje met anderen in een restaurant of bij familie of vrienden thuis. Maar dagelijks met anderen een hapje eten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn mensen die elke dag hun avondeten in hun eentje nuttigen met als gezelschap de radio of tv. Deze mensen zijn niet zielig, maar vinden het net als iedereen gewoon leuk om zo af en toe gezelschap te hebben tijdens het eten.
Welzijn Lansingerland is in samenwerking met de gemeente en ShareDnD een nieuw initiatief gestart om kookliefhebbers en gasten op een laagdrempelige manier aan elkaar te verbinden. Wie graag kookt en dat ook voor anderen wil doen, zet z’n huis open. En wie de avondmaaltijd graag samen met anderen nuttigt, schuift aan. De thuiskok hoeft echt geen chef kok te zijn. Een eenvoudig gerecht, een hutspot of ovenschotel is prima. Het gaat om de gezelligheid en de ontmoeting.
Zelf schoof ik onlangs ook een keer aan en sprak een aantal deelnemers. Zowel de gasten als de thuiskok genoten van elkaars gezelschap en natuurlijk van het eten.
Het initiatief is praktijk geworden: er zijn nog wel thuiskoks nodig. Schroom niet en meldt u aan via lansingerland@sharednd.nl of bel 085 – 130 74 68. Of kijk op de website www.lansingerland.sharednd.nl.

Annette Docter

Check Also

Het is een plaatje!

Ik wil u deze week attenderen op onze bedrijfspagina elders in deze krant. Te lezen …

Geef een reactie