dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Prikbord » PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Minibieb Doel

Berkel en Rodenrijs – De minibieb van Doel, Raadhuislaan 9A, biedt gratis boekenruil op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. Ruil een boek om uit de kast en lees op die manier vele leuke boeken.

Geen bingo KBO

Berkel en Rodenrijs – In de maand juni organiseert de KBO geen bingomiddag. Dit in verband met vakantie van de organisatoren.

Ophalen oud papier

Berkel en Rodenrijs – Elke 3e en 4e donderdagavond van de maand wordt er oud papier opgehaald in de wijken van Berkel en Rodenrijs. Raadpleeg uw AfvalWijzer voor de juiste ophaaldag voor uw wijk. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. De opbrengst gaat naar de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen die ook meedoen met het ophalen van het papier.

Open dag moestuinvereniging

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 22 juni staan de hekken van Moestuinvereniging Berkelhof van 09.00 tot 13.00 uur wijd open voor het publiek. Iedereen is van harte welkom. Er zijn rondleidingen en proeverijen, informatie over bijen door de eigen imker en natuurlijk is er wat te drinken op het gezellige terras. Ook kunnen de bezoekers informatie krijgen over het huren van een tuin. Helaas is er op korte termijn geen tuin vrij, want op de wachtlijst staan tien personen. Berkelhof is gelegen aan de Planetenweg 1a te Berkel en Rodenrijs. De ingang van het complex is te vinden over de brug die vlakbij de T-splitsing Sterrenweg-Planetenweg ligt.

Midzomerfeest in De Kievit

Berkel en Rodenrijs – Zondag 23 juni is er van 11.00 tot 16.00 uur een Midzomerfeest in speeltuin De Kievit. Het thema is ‘Smurfen’. Er zijn smurfenspelletjes, gezellige muziek en een groot springkussen. Verder kun je meedoen aan het enveloppenspel en wordt er suikerspin en popcorn verkocht. Een spellenkaart voor leden bedraagt € 2,- en voor niet-leden € 2,50.

Kaartvereniging De Twee Troeven

Berkel en Rodenrijs – Iedere maandagmiddag wordt er van 13.30 tot 16.45 uur gekaart in de benedenzaal van de Pius X kerk aan de Anjerdreef 48 in het Rodenrijs. Organisator is De Twee Troeven, een kaartvereniging voor 50-plussers. Men kan er klaverjassen en bridgen. Informatie: Jeanne Bloom, voorzitter (010-5115553).

Nordic Walking KBO

Berkel en Rodenrijs – Het Nordic Walking van de KBO is op de dinsdagmiddag en gaat bij goed weer gewoon door. Start om 14.00 uur bij de Pius X kerk aan de Anjerdreef in het Rodenrijs. Informatie: Jeanne Bloom, tel. 010 – 5115553.

Klaverjassen Activiteitenclub ‘De Naeld’

Berkel en Rodenrijs – Activiteitenclub De Naeld organiseert op dinsdag 25 juni een gezellige klaverjas- en rummikubmiddag in gebouw De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Inlichtingen: Henny de Vos-Klootwijk, tel. 06-28367200.

Geen bingo 3B-Sociaal Belang

Berkel en Rodenrijs – Op de laatste dinsdag van de maand organiseert de belangenvereniging altijd een gezellige bingoavond in gebouw De Ark, Oranjestraat 2. In juni gaat de bingoavond niet door. De volgende bingoavond is 27 augustus. Inlichtingen: Nel de Veld, tel. 010-5114886.

Wandelen in de Groenzoom

Berkel en Rodenrijs – Voor de liefhebber worden er wandelingen georganiseerd die vertrekken vanaf Tuinderij De Groenzoom, Stropersweg 1 (zijweg Past. Verburgweg). Irmgard Bakker wandelt twee keer per maand op woensdag, vertrektijd 14.00 uur (duur ca. een uur). Data: 26 juni, 10 en 24 juli, 14 en 28 augustus en 11 en 25 september. Aanmelden uiterlijk dinsdag voor de wandeling, tel. 06 – 19000157. Deelname is gratis.

Koffie met een cop

Berkel en Rodenrijs – Elke laatste woensdag van de maand kunnen politie en buurtbewoners van Berkel en Rodenrijs samen een kopje koffie drinken bij de McDonalds, Celsiusstraat 20, en zaken bespreken die spelen in de buurt. De politie en wijkbeheerder van de gemeente zitten klaar voor al uw (grote en kleine) vragen.

NAH café Lansingerland

Lansingerland – Elke 4e woensdag van de maand organiseert Stichting Middin een NAH café. De eerstvolgende keer op woensdag 26 juni, van 19.00 tot 21.00 uur in Wel-Kom!, ds. van Koetsveldstraat 3 in Berkel en Rodenrijs. NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel, bijvoorbeeld hersenletsel ontstaan door een beroerte, een ongeluk, een ziekte of zuurstoftekort. Middin biedt onder deskundige begeleiding een gezellige avond met activiteiten en soms een gast of spreker. In samenspraak met de deelnemers wordt bekeken waar behoefte aan bestaat en zo mogelijk wordt dit vervolgens georganiseerd. Deelname is vrijblijvend en gratis. Aanmelden kan bij Cilia Vrijheid via de mail c.vrijhoef@middin.nl of bel 010 – 5112731.

Open maaltijd

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 28 juni om 18.00 uur is er weer de maandelijkse Open maaltijd. Men is van harte welkom voor een heerlijke warme maaltijd, ook vegetarisch. Aanmelden kan door een email te sturen naar: openmaaltijd@gkvdebron.nl of bel met 06 – 23480731. De maaltijd is in de huiskamer in kerk De Bron, Rodenrijseweg 97. Mee-eten is gratis.

Gezellige middag in Wel-Kom!

Berkel en Rodenrijs – Team Welzijn Berkel en Rodenrijs organiseert op zondag 30 juni een gezellige middag, van 15.00 tot 17.00 uur, in Wel-Kom!, ds. Van Koetsveldstraat 3. De kosten zijn € 3,- (inclusief hapje drankje en gezelligheid). Aanmelden en betalen kan via Welzijn Lansingerland, bij Wel-Kom! of telefonisch 010-2075894. Meer informatie is te vinden op www.welzijnlansingerland.nl.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Klaverjassen KBO Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert deze maand weer twee klaverjasmiddagen en …

Geef een reactie