dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » fbpost » Verwoestende brand in Berkel en Rodenrijs

Verwoestende brand in Berkel en Rodenrijs


Berkel en Rodenrijs – Maandagmiddag 17 juni is een aantal bedrijfspanden aan de Veilingweg/Oudelandselaan door brand verwoest. Bij de brand raakten vijf personen gewond, van wie er twee naar het ziekenhuis zijn gebracht. De schade en het leed voor de gedupeerde eigenaren en hun medewerkers moeten enorm zijn.

De brand ontstond in een meubelzaak waar ook veel matrassen lagen, en sloeg over op kringloopwinkel Rataplan, een garagebox en een woonhuis. De eerste melding werd rond 14.15 uur ontvangen.
De enorme rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. Door middel van twee berichten van NL Alert werden omwonenden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te zetten. De rook trok vooral richting Pijnacker en Zoetermeer, maar in nabij gelegen wijken in Berkel en Rodenrijs werden ook roetdeeltjes aangetroffen en rook het enorm naar brand.
De brandweer rukte met groot materieel uit, ook de luchthavenbrandweer werd ingezet.
Op last van de brandweer werd metrolijn E in beide richtingen stilgelegd.
In de omgeving van de brand zijn meetploegen ingezet om te kijken hoe de rook zich verspreidde. Tijdens het blussen werden met behulp van een drone hotspots van de brand in kaart gebracht, zodat gerichte bluswerkzaamheden konden plaatsvinden.

Roetdeeltjes

De brand was rond 20.00 uur onder controle, maar het nablussen ging nog wel een tijdje door. Veegwagens en ander gemeentepersoneel gingen de straat op om roetdeeltjes te verwijderen. Ook in particuliere tuinen zijn roetdeeltjes neergedaald.
Kijk wat je zelf kunt doen op: https://www.rijnmondveilig.nl/gevaarlijke-stoffen/qa-roetdeeltjes-brand-berkel-en-rodenrijs/

Heeft u vragen over de brand aan de Veilingweg neem dan contact op met de gemeente Lansingerland via 14 010. Een overzicht van meest gestelde vragen en antwoorden vindt u ook op de website van Rijnmond Veilig: www.rijnmondveilig.nl


Van de panden is niets meer over.

Nadere berichtgeving volgt.

Check Also

Honderden eendjes dobberden in de Berkelse Plas

Berkel en Rodenrijs - Voor de tiende achtereenvolgende keer mochten zowel de kleine als de grote badeendjes van de Berkelse Lions het ‘ruime sop’ van de Berkelse Plas kiezen. Niet om rustig te dobberen, maar om deel te nemen aan de jaarlijkse badeendjesrace. Die stond ditmaal op zaterdag 5 oktober in de agenda.