dinsdag 18 juni 2019 | week 25
Home » fbpost » Die Roparun doen wij ff, Jatogniettan?!

Die Roparun doen wij ff, Jatogniettan?!

Die Roparun doen wij ff, Jatogniettan?!

Lansingerland – Op de vrijdagochtend van het vertrek nam het aantal Lansingerlanders van team Jatogniettan in een keer toe. Last minute werd aan Walter van Krieken uit Bleiswijk gevraagd of hij als kwartiermaker in kon vallen. Na minder dan een minuut bedenktijd werd een van de vrachtwagens richting Bleiswijk gestuurd terwijl de rest van het team alvast op pad ging richting Parijs.

Traditiegetrouw werd er op het startterrein overnacht en na een stormachtige avond met een paar biertjes in de feesttent werden de slaapzakken opgezocht. Er moest immers ook nog meer dan 530 kilometers naar huis gelopen en gefietst worden. Om 13:36 was het zover. Startloper Jeroen Koot uit Berkel kon, na al die maanden voorbereiding van het hele team, eindelijk op pad gaan waarvoor ze gekomen waren. Terug naar Rotterdam.
De eerste kilometers zijn door een drukke buitenwijk van Parijs en dan ineens houdt de stad op en loop je door een glooiend Frans landschap. Langs boerderijen, koolzaadvelden en slaperige dorpjes. Team A met o.a. Angela Zellenrath en Peter van Mullem uit Bergschenhoek in de gelederen wisselde af met team B waarin Lansingerlanders Brigitte van Buuren en René van Elderen zaten.

Media aandacht

En zo ging het etappe na etappe door. Tussendoor werden de pijntjes weg gemasseerd door Claudia Dolk uit Bergschenhoek. De rest van het team bestaat uit mensen uit Rotterdam en omgeving onder leiding van Nikki van Alem en Menno Been. Ondanks dat Jatogniettan pas voor de tweede keer meedeed wist de media hen toch te vinden. Radio 1, SBS6 en uiteraard RTV Lansingerland wilden van alles weten over het team. Ondertussen kwam België steeds dichterbij. In België hadden de chauffeurs van team B een dopingpost ingericht omdat ze vonden dat er te hard gelopen werd. Maar ze deden het toch echt op het eten dat ze een week ervoor zelf hadden voorbereid. En toen kwamen de feestdorpen: Dendermonde en Zele in België. Ossendrecht en de Hoekse Waard in Nederland. Dichter en dichter kwamen ze bij Rotterdam. En na een tussenstop bij het familiehuis bij het voormalige Daniel den Hoed-ziekenhuis hield niemand het droog. De emoties zijn dan een mix van vermoeidheid maar vooral de zichtbaarheid waarom ze dit doen. En of er nog niet genoeg tranen gevloeid hadden was daar de ontvangst op de Binnenrotte van familie en vrienden terwijl ze qua donaties al bijna op 20.000 euro zaten.
Volgend jaar weer? Ja tog!

Check Also

TOGB met twee hoofdrolspelers naar een finaleplaats

Leidschendam - Verleden week werd Maasdijk terug gewezen door de zaterdagvoetballers van TOGB met een 3-2 overwinning voor de Berkelse voetballers na een verlenging. Zaterdag op bezoek in Leidschendam bij SEV werd het uiteindelijk een slijtageslag. De uiteindelijk 1 -3 eindstand mocht gerust ook op het conto geschreven worden van de twee uitblinkers bij de ploeg van TOGB- trainer Paul van Oosten. Joey Lems met zijn twee doelpunten en doelman Niels de Jong met een fabelachtige redding vlak voor tijd.

Geef een reactie