maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Commentaar » Veilig

Veilig

In deze krant een ingezonden brief over de N209, waarin de schrijver de laksheid van de politiek benoemt inzake de genomen beslissingen om de weg veilig te maken. Over verkeersveilige oplossingen vanuit de gemeente valt een hoop te zeggen. Er zijn in het verleden vaak ideeën van achter de tekentafel gemaakt die in de praktijk kant noch wal raakten. En die vervolgens na enkele maanden weer herzien werden omdat de obstakels of andere wegblokkeringen niet veilig bleken. Ik voel met de briefschrijver mee. Maar soms neem ik situaties waar, die door geen enkele veiligheidsregel te voorkomen zijn. De omkerende weggebruiker op de N209, die een onwaarschijnlijke maar toch plaatsgevonden handeling uitvoerde, was alleen tegen te houden geweest door een betonnen muur dan wel een grote groenstrook tussen de weghelften. Waarmee ik bedoel te zeggen dat er in het verkeer soms hersenloze mensen achter het stuur zitten, zonder normbesef, die alleen in hun eigen universum leven. Daar zijn geen goede veiligheidsregels tegen opgewassen. Ik heb eens een jongedame haar auto in een bocht half op de stoep zien parkeren om zo dicht mogelijk bij een geldautomaat te komen. Mensen die de bocht omkwamen konden haar ternauwernood ontwijken, omdat haar mooie autootje voor de bocht niet te zien was. En dat is nog maar een semi-gevaarlijke handeling. Zo heeft helaas iedere weggebruiker bijna dagelijks te maken met verkeershufters. Het is het lot van de weggebruiker. Daar kan soms geen beveiliging tegen op.

Annelies Moerel

Check Also

Het is een plaatje!

Ik wil u deze week attenderen op onze bedrijfspagina elders in deze krant. Te lezen …

Geef een reactie