dinsdag 17 september 2019 | week 38
Home » Sport » VZM Uitzendgroep Jeugd Rottetoernooi ook voor de thuisblijvers te volgen

VZM Uitzendgroep Jeugd Rottetoernooi ook voor de thuisblijvers te volgen

VZM Uitzendgroep Jeugd Rottetoernooi ook voor de thuisblijvers te volgen

Bleiswijk – Het is inmiddels al weer 38 jaar een goede traditie dat Korfbalvereniging Weidevogels Tweede Pinksterdag helemaal in het teken zet van het grote Rottetoernooi. Ook ditmaal kwamen 55 jeugdteams naar sportpark Merenveld om met elkaar de strijd aan te gaan en veelal in gezelschap van familie en supporters te genieten van het jaarlijkse toernooi.

Trees Borkus-Henskens

Voor de thuisblijvers werd het ditmaal eveneens een speciale editie van het VZM Uitzendgroep Jeugd Rottetoernooi; voor de eerste keer digitaal, dus uitslagen en standen waren de hele dag live te volgen. Dat maakte het ook tijdens de prijsuitreiking allemaal sneller en makkelijker. Echter net niet snel genoeg, want helaas hield niemand het droog en was de regen aan het einde van de sportieve dag nog net even spelbreker.

Goed verzorgd

De wedstrijden werden op verschillende velden gespeeld; allemaal op kunstgras voor de jeugdteams F tot en met B. Met tussen de deelnemende teams eveneens een flink aantal Weidevogelteams, herkenbaar in het fel oranje met wit. De wedstrijden verliepen soepel, de EHBO had weinig te doen en de onafhankelijke scheidsrechters leken tevreden. Ze brachten na elke wedstrijd de eindstand naar de wedstrijdleiding die de gegevens meteen in kon voeren en duidelijk maken voor iedereen. Snel, vakkundig en helemaal naar wens.
Rond half drie waren de laatste wedstrijden gespeeld en de uitslagen bekend. Voorzitter Ronald Vos nam zijn duidelijk zichtbare positie in om de eerste, tweede en derde prijzen in elke poule uit te gaan reiken. Deelnemers en belangstellenden schaarden zich om hem heen en applaudisseerden voor elke winnaar. De vaart zat er flink in, want de regen meldde zich en iedereen wilde graag afscheid nemen. Terwijl de prijzen werden uitgereikt waren de vrijwilligers al weer druk in de weer om de velden netjes achter te laten, zodat in korte tijd alles weer aan kant was en de deelnemers huiswaarts togen. De vrijwilligers met een plantje als dank voor hun inzet; die werd gewaardeerd!

Check Also

Bekervoetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag: TOGB – Berkel 13.00 uur BVCB – Alexandria’66 14.30 uur Soccer Boys – Xerxes/ …

Geef een reactie