maandag 16 september 2019 | week 38
Home » Algemeen » Wolfert Lyceum gaat uitbreiden

Wolfert Lyceum gaat uitbreiden

Wolfert Lyceum gaat uitbreiden

Bergschenhoek – Een flinke slag met een grote houten hamer luidde de start in van de splinternieuwe aanbouw voor het Wolfert Lyceum aan De Zijde. Die hamer werd vrijdagmiddag 7 juni vakkundig gehanteerd door wethouder Ankie van Tatenhove. Dat gebeurde op een maquette van het huidige gebouw waarvan de brede kant (van de punt) verlengd zal gaan worden.

Trees Borkus-Henskens

“Ik kan me goed herinneren dat hier 25 jaar geleden nog boerderijen en kassen stonden. In die tijd werden wel al plannen ontwikkeld voor Vinex. Bleiswijk was de enige gemeente van toen nog de 3B Hoek die een middelbare school binnen haar grenzen had,” keek de wethouder in de geschiedenis van de plek terug. “Al snel verschenen er echter noodgebouwen in het weiland en leefden we met beloftes en prognoses.”

Groeistuipen

Wolfert Lyceum, onderdeel van de Wolfert van Borselen scholengroep, opende acht jaar geleden de deuren van een splinternieuw gebouw waar ruimte was voor rond de duizend leerlingen. “Onze scholen doen het goed en hebben te maken met groeistuipen. Want niet alleen leerlingen uit Lansingerland volgen hier lessen, maar ook uit de omgeving. Als gemeente zijn we trots op ‘onze’ scholen; we weten iets neer te zetten met aantrekkingskracht. Bovendien in een goede sfeer; dat zie je aan het gebouw! De groeistuip leidde tot deze uitbreiding, waarmee we voldoende ruimte hopen te hebben tot het jaar 2039. Hierna zal binnenkort nog één nieuwbouw volgen (Wolfert Lansing).”

Verlenging

Het bestaande gebouw – de zo karakteristieke rode ‘punt’ – van het Wolfert Lyceum wordt verlengd op de 2e, 3e en 4e verdieping en de aanbouw staat op palen. Er komen tien lokalen bij, tevens een groot Open Leercentrum, kantoor- en spreekruimten en een kantine. “Wij zijn heel blij dat de vergunningen rond zijn en de bouw nu echt kan beginnen. Om dit te vieren zal wethouder Ankie van Tatenhove de ‘eerste paal’ slaan voor start bouw, maar eigenlijk ook voor de afronding van een gedegen voorbereidingsproces,” aldus Peter Wind, directeur van het Wolfert Lyceum. Als alles volgens plan verloopt zal de uitbouw aan het einde van dit jaar in gebruik genomen kunnen gaan worden. Dan zal er in de hele school ruimte zijn voor 1250 tot 1300 leerlingen en kunnen de noodlokalen – die nu op een deel van het schoolplein staan – verdwijnen.

Check Also

Storing Heraut app voor Android gebruikers

Gebruikers van Android die de Heraut app hebben gedownload ondervinden problemen met de app. Door …

Geef een reactie