maandag 16 september 2019 | week 38
Home » Lezersschrijven » De verkeersveiligheid van de N209 zou verbeterd zijn: helaas!

De verkeersveiligheid van de N209 zou verbeterd zijn: helaas!

In maart 2018 heb ik een ingezonden brief gestuurd naar de Heraut over de ongelukken op de N209 en wat er aan gedaan zou kunnen worden. In de laatste alinea heb ik geschreven: “Neemt de politiek zijn verantwoording en handelt men snel? Mijn inziens neemt niemand de verantwoording en verzanden de voorstellen na hevige discussie en zullen er nog vele ongelukken gebeuren. En zal wederom het volgende gezegde uit 1717, toen 10 maanden vergaderd werd, van toepassing zijn op de N209: “De heren van Alblas dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.” Welnu, het heeft nu zelfs 15 maanden geduurd voordat er een oplossing is gevonden! Ik vermoed dat er vele vergaderingen zijn gehouden, werkbezoeken zijn afgelegd, financiën gevonden zijn en aanbestedingen over de uitvoering hebben plaats gevonden. Grote gele borden gaven aan dat afgelopen week ‘witte plastic scheidingen’ zouden worden aangebracht! Eindelijk. Ik was dan ook benieuwd naar het resultaat. Ik heb dan ook extra opgelet toen ik er met de auto langsreed en jawel tussen de strepen lagen witte plastic blokken, circa 5 á 10 cm hoog. Dat zou dan de oplossing moeten zijn dat de N209 een stuk veiliger zou moeten maken: niet meer inhalen en niet meer omdraaien. Nu heren van Lansingerland en de provincie: Mijn vrouw reed 10 juni, ‘s middags om circa 13.00 uur over de N209 en wat schetste haar verbazing: een blauwe (Suzuki Swift?) auto draaide zich om op de weg, vlak voor haar neus, hobbelend over de witte blokken. Heren van Lansingerland en de Provincie. Het lijkt erop dat u de Heren van Alblas verslagen heeft. Na 15 maanden is dus een oplossing gevonden en uitgevoerd! Alleen ik stel voor dat u weer moet gaan vergaderen en een nieuwe oplossing moeten bedenken. Ik schat in dat u over een 18 maanden weer een ingezonden brief van mij zult ontvangen. Ik hoop oprecht dat gedurende die tijd geen vreselijke ongelukken zich zullen voordoen! Tot over 18 maanden!

Joeke Nijboer

Check Also

Standplaatsen/schandplaatsen

De soapserie omtrent de standplaatsen in het dorp blijft maar doorgaan. Al maandenlang staan in …

Geef een reactie