dinsdag 18 juni 2019 | week 25
Home » Algemeen » Kunstbreak stuurt Nachtwacht naar finale

Kunstbreak stuurt Nachtwacht naar finale

Kunstbreak stuurt Nachtwacht naar finale

Berkel en Rodenrijs – Eind maart heeft Audrey Soeterbroek, docent tekenen- en schilderen bij atelier Kunstbreak, het werk van haar leerlingen uit de dinsdaggroep 5/6 ingestuurd naar het Rijksmuseum voor de wedstrijd Lang Leve Rembrandt. Kunstenaars hadden de mogelijkheid een eigengemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen voor deze wedstrijd. In de afgelopen maanden heeft de jury uit alle inzendingen, maar liefst 8390 stuks, een selectie van de werken gemaakt die doorgaan naar de finale. En twee weken geleden kreeg Audrey een antwoord: “Gefeliciteerd, jullie inzending gaat door naar de finale”. Zaterdag 15 juni gaat Audrey het werk namens de leerlingen ophangen in het Rijksmuseum voor een laatste juryronde. Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen. Op 15 juli, de verjaardag van Rembrandt, wordt de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt feestelijk geopend en is de eindselectie bekend. Natuurlijk hopen de leerlingen en Audrey dat hun werk bij de eindselectie zit en gedurende de zomertentoonstelling terug te zien is in het Rijksmuseum.

Check Also

Stemronde Talentenbal 2019 van start

De gemeente Lansingerland loopt over van jong talent in de sport én de kunst en cultuur. Een feit om trots op te zijn! Daarom organiseert de gemeente op maandag 8 juli 2019 de vierde editie van het Talentenbal.

Geef een reactie