dinsdag 17 september 2019 | week 38
Home » Algemeen » Kunstbreak stuurt Nachtwacht naar finale

Kunstbreak stuurt Nachtwacht naar finale

Kunstbreak stuurt Nachtwacht naar finale

Berkel en Rodenrijs – Eind maart heeft Audrey Soeterbroek, docent tekenen- en schilderen bij atelier Kunstbreak, het werk van haar leerlingen uit de dinsdaggroep 5/6 ingestuurd naar het Rijksmuseum voor de wedstrijd Lang Leve Rembrandt. Kunstenaars hadden de mogelijkheid een eigengemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen voor deze wedstrijd. In de afgelopen maanden heeft de jury uit alle inzendingen, maar liefst 8390 stuks, een selectie van de werken gemaakt die doorgaan naar de finale. En twee weken geleden kreeg Audrey een antwoord: “Gefeliciteerd, jullie inzending gaat door naar de finale”. Zaterdag 15 juni gaat Audrey het werk namens de leerlingen ophangen in het Rijksmuseum voor een laatste juryronde. Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen. Op 15 juli, de verjaardag van Rembrandt, wordt de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt feestelijk geopend en is de eindselectie bekend. Natuurlijk hopen de leerlingen en Audrey dat hun werk bij de eindselectie zit en gedurende de zomertentoonstelling terug te zien is in het Rijksmuseum.

Check Also

Verdriet en blijdschap gaan hand in hand bij SamenLoop voor Hoop

Lansingerland - Het was voor de eerste keer, maar gezien de vele mooie en positieve reacties waarschijnlijk niet de laatste; de SamenLoop voor Hoop die zowel zaterdag 7 als zondag 8 september het evenemententerrein naast het zwembad vulde met duizenden Lansingerlanders en familieleden. Ze kwamen allemaal voor hetzelfde: samen de emoties beleven die bij kankerpatiënten, ex-patiënten en naasten leven. Het werd een weekend van samen herdenken, steunen en vieren van het leven.

Geef een reactie