woensdag 18 september 2019 | week 38
Home » Algemeen » Themabijeenkomst ASD biedt inzicht
Adviesraad Sociaal Domein organiseert voor inwoners van Lansingerland op woensdag 19 juni een themabijeenkomst in Melanchthon Business School, Wilgenlei 2B te Bleiswijk. Met de titel 'De burger centraal door zorg die buiten kaders durft te denken' hoopt de organisatie de bezoekers te laten ervaren met welke mensen een hulpvrager te maken krijgt en welke hulp er geboden wordt.

Themabijeenkomst ASD biedt inzicht

Adviesraad Sociaal Domein organiseert voor inwoners van Lansingerland op woensdag 19 juni een themabijeenkomst in Melanchthon Business School, Wilgenlei 2B te Bleiswijk. Met de titel ‘De burger centraal door zorg die buiten kaders durft te denken’ hoopt de organisatie de bezoekers te laten ervaren met welke mensen een hulpvrager te maken krijgt en welke hulp er geboden wordt.

Om het proces helder te maken wordt een casus besproken. In dit verhaal staat Tess centraal. “Ik volg de MBO opleiding Maatschappelijke Zorg, omdat ik later graag andere mensen wil helpen. In het weekend en op koopavond werk ik achter de kassa bij het Kruidvat en twee keer in de week volg ik groepslessen op de sportschool. En ik woon sinds anderhalf jaar in een fasehuis van de jeugdzorg.”
Tess is in aanraking gekomen met jeugdzorg door allerlei problemen thuis. Haar vader
raakte verslaafd aan alcohol en er was veel ruzie tussen haar vader en moeder. De hulp die Tess kreeg was niet toereikend en op haar twaalfde werd ze met een Ondertoezichtstelling uit huis geplaatst. Er gaat gelukkig ook veel goed met Tess. “Goede vrienden betekenen veel voor me, want dan sta je er niet zo alleen voor”. Tess vertelt over haar twee beste vriendinnen en ook over wat ze later wil worden.
Tijdens de jaarlijkse themabijeenkomst van Adviesraad Sociaal Domein Lansingerland leert men Tess nog veel beter kennen. De aanwezigen ervaren waar zij tegenaan loopt en waar ze van droomt. Tess staat symbool voor al die mensen die net die extra zorg nodig hebben. De aanwezigen zullen dan óók ervaren wie er allemaal betrokken zijn rond Tess, vanuit het netwerk en hulpverleners.
Hoe gaat dat samenspel tussen al die betrokken partijen? En hoe is dat voor Tess? En wat kan er beter? Doe actief mee en ervaar dit samenspel zelf tijdens deze themabijeenkomst.

De Adviesraad Sociaal Domein Lansingerland nodigt iedereen van harte uit. Met alle inbreng kunnen zij tot nog betere zorg komen.
De themabijeenkomst begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Aanmelden of vragen stellen kan via: secretariaat@asd-lansingerland.nl.

Check Also

Culturele Wandeling in De Groenzoom

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker- Vrijdagavond 20 september wordt er tussen 19.30 en 22.30 uur een Culturele …

Geef een reactie