maandag 16 september 2019 | week 38
Home » fbpost » TOGB met twee hoofdrolspelers naar een finaleplaats

TOGB met twee hoofdrolspelers naar een finaleplaats

Uitblinkers Joey Lems en Niels de Jong

TOGB met twee hoofdrolspelers naar een finaleplaats

Leidschendam – Verleden week werd Maasdijk terug gewezen door de zaterdagvoetballers van TOGB met een 3-2 overwinning voor de Berkelse voetballers na een verlenging. Zaterdag op bezoek in Leidschendam bij SEV werd het uiteindelijk een slijtageslag. De uiteindelijk 1 -3 eindstand mocht gerust ook op het conto geschreven worden van de twee uitblinkers bij de ploeg van TOGB- trainer Paul van Oosten. Joey Lems met zijn twee doelpunten en doelman Niels de Jong met een fabelachtige redding vlak voor tijd.

Rien Kuyvenhoven

Afgaande op het vertoonde spel waren er weinig voldoendes uit te delen op sportpark Kastelenring. Voor TOGB is het het eerste seizoen dat de ploeg op zaterdag in de standaardklasse actief is. Daarintegen is SEV (Sport en Vriendschap) een vereniging die nog niet lang geleden een tweedeklasser was. Maar om het niveau van de vierdeklasse te ontstijgen mogen beide teams nog wel een kwaliteitsinjectie krijgen. Vooral voor het bezoekende TOGB waren de eerste vijfendertig minuten een plaag. SEV gaf de Berkelse ploeg geen ruimte om tot een aanvallende actie te komen en wist zijn opponent zelfs op eigen helft te houden. Met de wel heel onzeker spelende Dave Ammerlaan was iedere aanval van de thuisclub niet van gevaar ontbloot. Zo erg zelfs dat TOGB – trainer Paul van Oosten na afloop ook niet anders kon concluderen dan dat hij pas vlak voor rust iets van normaal voetbal van zijn ploeg had gezien. De al na twee minuten verkregen voorsprong van SEV was daar zeker debet aan. Heel lang heft TOGB er aan moeten werken om met het de tweede helft vertoonde betere spel de verdiende gelijkmaker achter doelman Kaj Voorwinden te krijgen. De hoekschop van Freek Borsboom en het overstapje van Dave Ammerlaan maakte de weg vrij voor Joey Lems die met een daverend schot de 1-1 liet aantekenen. Invaller Marc Twaalfhoven zou vervolgens nog tegen de paal schieten waarna beide ploegen aan de verlenging mochten beginnen. Conditioneel werd het voor de spelers een slijtageslag die door de wel heel matig leidende arbiter Mohamed Moussaoui werd ‘opgesierd’ met de meest vreemde beslissingen en een reeks gele kaarten. Joey Lems bedacht zich geen moment toen hij halverwege het strafschopgebied de bal voor zijn voeten kreeg, 1-2. Een belegering zou volgen op het doel van de Berkelse ploeg waar een volgende hoofdrol was weggelegd voor doelman Niels de Jong die achtereenvolgens Roland Groeneweg, en met nog meer bravoure ook nog eens het bijna onhoudbare schot van Thomas Lomonaco uit zijn doel wist te ranselen. Uiteindelijk kon uit een voorzet van Sam Havenaar ( “ik ben helemaal gesloopt”), Dyon van der Sman de verdiende1-3 op het scorebord zetten.

Verdienste

En natuurlijk waren de felicitaties voor doelman De Jong die glom van trots. “Absoluut een heerlijk gevoel om je ploeg zo op de been te houden en ook nog eens de lange bal te geven voor het derde doelpunt”, zegt de uitblinkende doelman die de geblesseerde Elko Windmeijer verving. “Ze kwamen natuurlijk al vroeg op voorsprong. Maar na een moeilijke fase kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Ik heb dit seizoen misschien maar drie wedstrijden gespeeld in deze ploeg. Maar het was voor mij gezonde spanning voor aanvang. En deze afloop in een verlenging dat is natuurlijk een verdienste van heel de ploeg. Zoveel kansen hebben we niet weggegeven.”.
Die laatste constatering kwam overeen met de mening van trainer van Paul van Oosten die ook volgend jaar voor de groep zal staan. “Een bar slechte eerste fase”, was ook zijn constatering. “In de rust hebben we de puntjes op de i gezet. De duels beter ingaan en keihard knokken want de dekking was in het begin gewoon slecht. Ik denk ook dat we conditioneel beter voor de dag kwamen dan SEV in deze wedstrijd. Nu op naar een finale”.

Check Also

Besluiten b. en w. tijdens zomerreces

Lansingerland - Het college van b. en w. verbetert de verkeersveiligheid van de Zuidersingel en onderzoekt een nieuwe verbinding voor (vracht)verkeer tussen de Molenweg en bedrijventerrein Oudeland. Op advies van de GGD heeft het college per direct een exploitatieverbod voor Kinderdagverblijf Pimmie afgegeven. Het college ziet de grote impact van de standplaatsloting op ondernemers in Berkel Centrum, neemt signalen buitengewoon serieus en verkent met urgentie welke mogelijkheden er zijn.

Geef een reactie