dinsdag 17 september 2019 | week 38
Home » fbpost » Jubileumeditie Van Loon & Partners 4 tegen 4 toernooi
De aftrap van het toernooi met slingers die uit twee kanonnen werden geschoten na een druk op de knop.

Jubileumeditie Van Loon & Partners 4 tegen 4 toernooi

Jubileumeditie Van Loon & Partners 4 tegen 4 toernooi

Berkel en Rodenrijs – Terzijde gestaan door twee feestelijk geklede jeugdige deelnemers en mede organisator Sylvia Nederstigt opende wethouder Ankie van Tatenhove woensdagmiddag 5 juni het Van Loon & Partners 4 tegen 4 toernooi op het sportcomplex van CVV Berkel, de voetbalvereniging die dit toernooi alweer voor de vijfde keer organiseerde; een jubileumeditie dus. De opening was dan ook een bijzondere: met een 5 in vuurwerk en twee kanonnen die slingers uitspuugden nadat op een rode knop was geduwd.

Trees Borkus-Henskens

Aan het Van Loon & Partners 4 tegen 4 toernooi konden alle leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Berkelse basisscholen deelnemen. Ze vormden zelf een team van vier tot zes leden en konden zich vervolgens onder een leuke teamnaam aanmelden. Dit jaar werden er 105 teams aangemeld met in totaal rond de 550 kinderen, die in verschillende poules tegen elkaar uitkwamen op kleine voetbalvelden.
Om er deze vijfde editie een extra feestelijke dag van te maken werden ook andere (sport)verenigingen uitgenodigd om hun activiteit die middag onder de aandacht te brengen. Aanwezig waren honkbalvereniging The Orioles, Schaakvereniging de 3 Torens en TOGB tennis. Deze verenigingen kregen een plekje op een speciaal veld waar ook tal van andere activiteiten plaatsvonden. Zoals onder andere het aanbrengen van een glittertattoo, een ijsje eten en tal van spellen. Om aan al die activiteiten mee te doen konden de kinderen een strippenkaart van een euro kopen. De totaalopbrengst hiervan, een bedrag van € 360, was voor het goede doel: KIDSUnlimited.

Organisatie

De organisatie van het toernooi was ook ditmaal n handen van vrijwilligers binnen CVV Berkel. Sylvia, samen met Tamara Brusik in touw om de middag in goede banen te leiden, wist: “Het was nog even spannend of het door zou gaan, maar het is uiteindelijk toch gelukt om genoeg vrijwilligers te krijgen om er weer een succesvol toernooi van te maken. Ook waren er weer – naast hoofdsponsor Van Loon & Partners – tal van sponsoren die graag meededen om het toernooi tot een sportief en maatschappelijk betrokken evenement te kunnen maken. Dat waren Van Etten BV, VSVK Infra Techniek, Multicopy Lansingerland, Fraser Optiek en Vers van de Markt.

De winnaars

Een voetbaltoernooi is niet alleen leuk en sportief, maar kent ook winnaars. Rond de klok van half zes kon met de prijsuitreiking begonnen worden. De prijswinnaars waren: Jongens 3/4 Barcelona Boys (De Poolster), Jongens 5/6 De Toppers ( PWA) en Jongens 7/8 Fortnite Gamers (Gouden Griffel). Meisje 3/4 FC Top (Gouden Griffel), Meisjes 5/6 FC Wij doen voor de LOL mee (KBS) en Meisje 7/8 De Ballende Biggetjes (KBS). Waarna iedereen huiswaarts keerde en de organisatoren konden terugkijken op een leuk en gelukkig ook droog verlopen jubileumtoernooi!

Check Also

Weg van Momenten in Lansingerland

Weg van Momenten in Lansingerland Lansingerland – Zaterdag 14 september tussen 10.00 en 16.00 uur …

Geef een reactie