maandag 16 september 2019 | week 38
Home » Sport » Berkelaar Roland Bergkamp van RKC naar Katwijk

Berkelaar Roland Bergkamp van RKC naar Katwijk

Berkelaar Roland Bergkamp van RKC naar Katwijk

Berkel en Rodenrijs – De selectie van Tweede divisionist VV Katwijk wordt vanaf het nieuwe seizoen versterkt met de komst van centrumspits Roland Bergkamp. Hij komt over van de profs van RKC Waalwijk. Waarmee de Berkelse voetballer afgelopen seizoen naar de Eredivisie promoveerde. Bij RKC loopt zijn tweejarige contract eind juni af. Bergkamp heeft bij VV Katwijk een tweejarig contract getekend met een optie voor een derde seizoen. Ook was hij het afgelopen seizoen aan TOGB verbonden als spitsentrainer

Rien Kuyvenhoven

De 28-jarige voetballer speelde 241 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal en debuteerde op 25 maart 2011 o.l.v. bondscoach Cor Pot in Jong Oranje tegen Duitsland. De 1.96 meter lange Bergkamp is een hardwerkende, balvaste en fysiek sterke centrumspits. De in Berkel en Rodenrijs woonachtige aanvaller scoort regelmatig zijn goals en kan met zijn techniek, kracht en inzicht voor het team zowel over de grond als door de lucht als aanspeelpunt fungeren.

Maatschappelijke carrière

Vanaf zijn 15e jaar doorliep Roland de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam, waarna hij in seizoen 2009/10 debuteerde in het betaalde voetbal en direct promoveerde naar de Eredivisie. Het seizoen erna in de Eredivisie vormde hij naast Guyon Fernandez het gevaarlijke spitsenkoppel in het team van Alex Pastoor. Hij verdiende er een mooie transfer naar Engeland mee en kwam zowel uit voor Brighton & Hove als voor Rochdale. Na ruim een jaar keerde Roland terug in de Eredivisie bij VVV in Venlo. In 2013 tekende Roland een tweejarig contract bij Emmen, waar hij met 27 goals een belangrijke waarde in de Eerste Divisie werd. Hierdoor kon hij de overstap maken naar Sparta Rotterdam. In zijn eerste seizoen bij Sparta was hij een belangrijk aanspeelpunt in de uiteindelijke kampioensploeg van 2016. In zijn tweede seizoen kwam de Berkelaar met Sparta uit in de Eredivisie.
In de zomer van 2017 maakte hij de overstap naar Waalwijk waar hij de afgelopen twee seizoenen voor RKC uitkwam. Nadat hij de eerste anderhalf jaar een vaste waarde in de basis was, werd hij na de winterstop in de ploeg van hoofdtrainer Fred Grim vooral als pinchhitter ingezet.
Samen met zijn vriendin Dewi is hij sinds vorig jaar trotse ouder van een dochter en gaat de komende jaren bij VV Katwijk ook aan zijn maatschappelijke carrière werken. De Katwijkers presenteerden hun nieuwe aanwinst als een grote vis met een hoop ervaring in het betaalde voetbal. Na avonturen in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en zelfs in Engeland te hebben gehad, is hij nu op een leeftijd (28 jaar) dat het tijd is voor iets anders. Bergkamp wil een maatschappelijke carrière opbouwen. Doordat hij ook een gezin heeft, past een leven als profvoetballer niet meer in zijn agenda. Daarom komt een verblijf bij Katwijk voor hem op het perfecte moment.

Check Also

Bekervoetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag: TOGB – Berkel 13.00 uur BVCB – Alexandria’66 14.30 uur Soccer Boys – Xerxes/ …

Geef een reactie