maandag 16 september 2019 | week 38
Home » Advertorial » Smullen bij De Driesprong
Uiterste concentratie bij de kip die mag gaan garen.

Smullen bij De Driesprong

Smullen bij De Driesprong

Berkel en Rodenrijs/Zoetermeer – Twee linkerhanden, twee rechterhanden; ze kwamen allemaal in touw tijdens de door Tuincentrum De Driesprong georganiseerde workshop waarin echte Weber grillmaster Marco Brans zijn ‘leerlingen’ de fijne kneepjes van het vak leerde.

Terwijl binnen alle voorbereidingen worden getroffen voor een smakelijk barbecuemenu komen de barbecues buiten vast een beetje op temperatuur.
“Vorig jaar organiseerden we een dergelijke workshop voor de eerste keer en die werd goed ontvangen,” weet Dennis Luiten van De Driesprong terwijl hij staat te glunderen bij de tafel waar flink wordt gewerkt aan de voorbereidingen, maar een van de mannen – want het zijn voor het merendeel de heren die zich hebben aangemeld of hebben laten aanmelden (soms als verrassing) – vrolijk peper en zout strooiend opmerkt: “Ik kwam eigenlijk alleen maar om te eten!”

Complete avond

Het wordt voor alle deelnemers een complete avond. Met eerst wat uitleg van de master over de aanpak en de onderlinge samenwerking. Vervolgens worden de mouwen opgestroopt en de schorten voorgedaan. De volgorde van klaarmaken is belangrijk, dus wordt eerst het buikspek en de kip zover klaargemaakt dat het op de barbecue kan om rustig te garen. Hierna kan de pizza in Italiaanse stijl worden gemaakt en vervolgens is de zalm aan de beurt die als voorgerecht op het menu staat en maar even op het vuur hoeft. De taken worden onderling goed verdeeld.
Een van de deelnemers heeft – zo is duidelijk waarneembaar – verstand van zaken en snijdt de fraaie zalm vakkundig is genoeg stukken voor iedereen, waarna ze op een schaal met gaten aan de onderzijde de barbecue op kunnen. Nadat eigenhandig door andere deelnemers een sausje is gemaakt kan de zalm op tafel en met smaak verorberd, waarna de pizza volgt. De trek is groot, evenals de pret en de sfeer van die avond.
Na de voorgerechten is het tijd voor het maken van de aardappelspiesjes en de gevulde champignons die samen met het vlees gepresenteerd en opgegeten worden. De vrolijke avond wordt afgesloten met een heerlijk toetje dat er nog net bijpaste!

Herkansing

Voor iedereen die zich eveneens voor een barbecue workshop zou willen aanmelden – bijvoorbeeld als leuk Vaderdaggeschenk – komt die kans. Op vrijdag 12 juli volgt een herkansing met een Weber barbecue Steak & burger die veel af te likken vingers belooft gezien het menu dat die avond wordt gepresenteerd.
Kijk snel op de site en heb vast voorpret. Daar staat ook hoe er aangemeld kan worden. Misschien een idee voor vader? Wees er wel snel bij, want vol=vol!

Check Also

Miljoenenontbijt VNO-NCW Oostland

Oostland - Op Prinsjesdag zal koning Willem-Alexander de troonrede uitspreken en bekend maken wat de plannen van de regering zijn. Een dag later organiseert VNO-NCW West een zestal Miljoenenontbijten. Ondernemers in onze regio zijn welkom op het ontbijt van VNO-NCW Oostland.

Geef een reactie