dinsdag 17 september 2019 | week 38
Home » Sport » Gouden medailles DOTO op NK turnen
Puck werd Nederlands Kampioen sprong.

Gouden medailles DOTO op NK turnen

Gouden medailles DOTO op NK turnen

Bergschenhoek – Op 25 mei werden in Alkmaar en Duiven de Nederlands Kampioenschappen turnen gehouden. Ook DOTO was met een aantal turners en turnsters van de partij en behaalde diverse medailles.

Fabian Gaemers, Han Elkenbracht en Jimmy Franke behoren bij de beste 12 turners van Nederland in hun categorie. Han had zich als twaalfde voor deze wedstrijd geplaatst en turnde tijdens de finale zijn beste wedstrijd ooit. Het bracht hem tot de zevende plaats. Jimmy en Fabian stonden tot en met het vierde toestel op de eerste plaats. Jimmy werd uiteindelijk zesde in de meerkamp. Precies genoeg om door te stromen naar de Ahoy Cup op 22 en 23 juni tijdens de Dutch Finals.
Fabian bleef zijn eerste plek na ieder toestel behouden. Bij zijn laatste toestel rek had hij maar 8,5 punten nodig om als eerste te eindigen. De spanning was te snijden want ze waren vergeten zijn cijfers in te voeren terwijl de wedstrijd al klaar was. Dit leverde een soort Songfestival gevoel op. Bij navraag werd zijn laatste cijfer alsnog ingevoerd en deze was ruim genoeg om Nederlands Kampioen te worden. Ook hij mag naar Ahoy.
Op 26 mei mochten Fabian en Jimmy nog toestelfinales doen. De zes beste toestelspecialisten in verschillende categorieën streden tegen elkaar in een sportieve en gezellige wedstrijd van hoog niveau. Jimmy behaalde op vloer goud en op sprong zilver. Fabian mocht de gouden medaille in ontvangst nemen voor vloer en sprong. Voor ringen kreeg hij de bronzen medaille. Voor alle toestellen waar zij zich voor geplaatst hadden, mochten beide turners een medaille in ontvangst nemen.

Dames

Het NK damesturnen werd in Duiven gehouden. Op zaterdag werden de meerkampfinales geturnd. In de eerste ronde waren de pupillen aan de beurt. Femke van der Hoek – categorie pupil 1 N2 – werd in de halve finale nog vierde, maar behaalde uiteindelijk door wat foutjes een 31ste plaats. Senne van Os komt uit in de categorie pupil 2 N2. Zij turnde voor het eerst een Nederlandse Kampioenschap finale en bleef heel knap met veel moeilijke elementen op de balk staan. Senne werd 33e en is een mooie ervaring rijker. Puck de Jong turnt in de categorie Jeugd 1 N3 en turnde een mooie meerkamp en werd elfde. Als laatste was Mara Steijaert aan de beurt. Zij turnt bij de junioren 2e divisie. Ook voor Mara was dit haar eerste NK finale. Mara straalde op de wedstrijd en werd in het hoge niveau 30ste.
Zondag 26 mei was het tijd voor de toestelfinales. Senne van Os turnde mooi op sprong en werd achtste. Puck de Jong sloot het weekend fantastisch af door op sprong het goud te winnen en werd hiermee Nederlands Kampioen op sprong! Ook behaalde zij met een keurige vloeroefening een achtste plaats en op brug een vijfde plaats.

Check Also

Bekervoetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag: TOGB – Berkel 13.00 uur BVCB – Alexandria’66 14.30 uur Soccer Boys – Xerxes/ …

Geef een reactie