maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Sport » Kanjers in het zwembad

Kanjers in het zwembad

Kanjers in het zwembad

Lansingerland – Carolien, Akan, Youri, Marijn, Thomas, Jennifer, Luna, Candra, Aniek, Morten, Suzanne, Safae en Camiel konden vorige week stralen in zwembad De Windas; deze kanjers behaalden allemaal een zwemdiploma en waren daar terecht heel trots op.

Elke dinsdagavond zwemmen ze onder leiding van meester Willem en zijn assistente Linda in het zwembad. Zwemmers met een beperking, maar vast van plan het zo goed mogelijk te doen en een diploma in ontvangst te mogen nemen. Daarvoor moeten ze aan alle wettelijk gestelde eisen voldoen en dat is soms een hele uitdaging.
Eén slaagde voor A, drie anderen voor B, twee voor C en de rest voor zwemvaardigheid 1 waar ze een jaar mee bezig waren geweest. Elke dinsdag worden de zwemleerlingen naar De Windas gebracht door hun ouders of een taxi, waarna ze hard aan het werk gaan. Naast Linda en Willem zijn er ook enkele vrijwilligers en ouders die in het begin het water mee in gaan, maar nu kunnen ze het allemaal zelf en hebben ze geen hulp meer nodig. “Ze gaan allemaal door naar het volgende diploma,” aldus een apentrotse Willem.

Check Also

Spits Roland Bergkamp stopt met voetballen

Bergschenhoek - De balvaste spits Roland Bergkamp heeft VV Katwijk verzocht om zijn nog een jaar doorlopende contract te ontbinden. VV Katwijk heeft na vele gesprekken het verzoek van de inwoner van Bergschenhoek ingewilligd, ondanks dat de club de beslissing ten zeerste betreurt.

Geef een reactie