maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Commentaar » Schoon

Schoon

De gemeente Lansingerland is in de race voor de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’. Bij het horen van dit bericht gingen mijn gedachten meteen naar de dorpskernen en probeerde ik te visualiseren of zij inderdaad dat predicaat verdienen. Ligt er vuil op de pleinen en in de straten? Mijn brein had het vast waargenomen en onthouden als het niet schoon was geweest. Dus ik denk dat het wel klopt en alles er inderdaad best heel opgeruimd uitziet. Ik vermoed dat dit dagelijks een enorme klus is. Al fietsend en wandelend door onze regio neem ik regelmatig plastic afval waar in de bermen langs de weg en tussen de kassen, alsmede blikjes en lege chipszakken. Ik ga er vanuit dat dit vervuilend optreden ook plaatsvindt in de dorpskernen en daar neem ik die rotzooi niet waar. Dus hulde voor de verantwoordelijke opruimdienst. Ik vraag mij soms af wat maakt dat sommige mensen vervuilers zijn en anderen niet. Dat er mensen zijn die het echt helemaal niets kan schelen hoe hun omgeving er uit ziet. Is het leeftijd, opleiding, herkomst, armoede, gebrek aan normen en waarden? Of een combinatie van dit alles? Wat de reden ook is, voorlopig dingt Lansingerland mee en kan zo maar de schoonste van Nederland worden. Dankzij een hardwerkende buitendienst, bewuste inwoners en ondersteunende winkeliers.

Annelies Moerel

Check Also

Het is een plaatje!

Ik wil u deze week attenderen op onze bedrijfspagina elders in deze krant. Te lezen …

Geef een reactie