maandag 16 september 2019 | week 38
Home » Advertorial » Ik ga op vakantie en neem mee…..

Ik ga op vakantie en neem mee…..

Ik ga op vakantie en neem mee…..

Voor de zomervakantie aanbreekt moet er vaak nog veel gebeuren. Het is altijd een drukke tijd met zaken afronden en andere zaken voorbereiden. Ook de vakantieperiode moet worden voorbereid om goed en veilig op pad te kunnen gaan.

De apothekers Marjolein Chung en haar nieuwe collega Esther Haverkamp – de vierde apotheker in het team van de Berkelse Service Apotheek met de vestigingen Adelheid, Meerpolder en Klapwijk – helpen de bezoekers graag met zowel advies als hulpmiddelen voor een prettige en onbezorgde vakantie.

Goed nakijken

“Gaat u naar een land waar vaccinaties aanbevolen worden, maak daar dan op tijd werk van. Informeer in verband met de vergoeding bij uw zorgverzekering waar u zich kunt laten adviseren en vaccineren. Neem op reis altijd een medicijn paspoort mee met daarop aangetekend welke medicijnen u gebruikt. Zorg dat u voldoende medicijnen mee kunt nemen, dus bestel die op tijd als ze op dreigen te gaan.”
Sommige medicijnen vallen onder de Opiumwet.”Daarvoor heb je een speciale verklaring nodig als je de grens overgaat. Belangrijk om dat even na te vragen voor vertrek, want het hangt af van de vakantiebestemming of dat noodzakelijk is. Doe dit ook op tijd, want zo’n verklaring aanvragen kan tussen de zes en acht weken in beslag nemen.”

Voor alle zekerheid

Het is altijd handig een mapje met een ‘reisapotheek’ mee te nemen. Met daarin paracetamol, iets tegen reisziekte, diarree en antimuggenspul, maar ook bescherming tegen zonnebrand. Een neusspray tegen oorpijn kan van pas komen als kinderen meevliegen. Voor alle kleine ongelukjes is een EHBO kitje ideaal. Bij de apotheek zijn tevens koeltasjes verkrijgbaar voor het bewaren van insulinepennen. Let ook even op het bewaar- en gebruiksadvies van medicijnen (bij tijds- en weerverschil).
“Is er onderweg toch iets aan de hand dat u niet vertrouwt; raadpleeg dan een arts.”

Hooikoorts

Momenteel worden ook veel mensen geconfronteerd met de gevolgen van hooikoorts. “Daar zijn gelukkig een neusspray, een tabletje of oogdruppels voor beschikbaar. Niet iedereen is gevoelig voor dezelfde plant, struik of boom en daarom hoeft niet iedereen er op dezelfde tijd last van te ondervinden. Ook voor hooikoorts en de middelen daartegen kan advies worden ingewonnen bij de apotheker.
Uiteraard wenst het hele team van de Berkelse Service Apotheek iedereen een fijne, maar ook een veilige en onbezorgde vakantie die goed en tijdig is voorbereid.

Check Also

Miljoenenontbijt VNO-NCW Oostland

Oostland - Op Prinsjesdag zal koning Willem-Alexander de troonrede uitspreken en bekend maken wat de plannen van de regering zijn. Een dag later organiseert VNO-NCW West een zestal Miljoenenontbijten. Ondernemers in onze regio zijn welkom op het ontbijt van VNO-NCW Oostland.

Geef een reactie