maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Sport » Boeiende (voetbal)evenementen van De Tocht der Tochten

Boeiende (voetbal)evenementen van De Tocht der Tochten

Boeiende (voetbal)evenementen van De Tocht der Tochten

Lansingerland – De Tocht der Tochten (TDT) is een organisatie die ontstaan is in 2011, inmiddels bestaande uit een directie van vier personen, Jeffrey Vossenaar, Wesley van der Molen, Michael de Rooij en Bas van Leeuwen en behoorlijk wat leden. De TDT heeft naam gemaakt met het organiseren van fietstochten. In 2018 vond er een koerswijziging plaats: van fietsen naar voetbal en het organiseren van evenementen.

De eerste jaren ging een groepje gasten er ieder jaar op uit om een flink stuk te fietsen en zij maakten hier dan een korte documentaire over. De meest bekende fietstochten van de TDT zijn die naar Breda, Utrecht, Volendam en Antwerpen. In 2018 werd het accent verlegd naar het voetballen en het organiseren van evenementen.
“De TDT bestaat uit allemaal voetballers van een lekker niveau. Denk bijvoorbeeld aan de BVCB’ers Michael de Rooij en Nick Walbeek als vooraanstaande leden. Het was dus logisch dat we als organisatie naar het voetbal toe zijn gegroeid in plaats van het fietsen”, aldus commercieel directeur Wesley van der Molen.
Het door de Rooy Auto’s gesponsorde voetbalteam heeft in 2018 en 2019 al menige cup gewonnen. Tijdens het weekend van 15 en 16 juni is de gele equipe te gast in Oostende voor de prestigieuze Sirene Cup en een week later als grote favoriet bij Nieuwerkerk voor het plaatselijke toernooi.

TDT evenementen

Op eerste pinksterdag, zondag 9 juni, vindt de Tocht der Tochten Cup plaats op het terrein van XerxesDZB. Een enorm 7 tegen 7 voetbaltoernooi met maar liefst 24 teams die strijden om een gigantische bokaal. Aanvang 12.00 uur op sportpark Faas Wilkes in Rotterdam Zevenkamp.
“Ons eerste grote evenement dat wij zelf organiseren. Wij zijn erg benieuwd hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Wij nodigen in ieder geval iedereen uit Lansingerland uit om deze dag de ploegen uit onze gemeente aan te komen moedigen!”, zo vertelt voorzitter van de TDT, Jeffrey Vossenaar.
De Tocht der Tochten Cup is het eerste grote evenement georganiseerd door de TDT. Vanaf 13 juni staat het vervolg, de Summer League, op het programma. Wekelijks vindt er een volledige speelronde plaats voor alle teams met een wedstrijd van 40 minuten. Hiervoor zijn nog een aantal plaatsen vrij, dus als jij mee wilt doen kan dat nog. De kantine is iedere week geopend voor een versnapering en tevens zal de laatste speelronde worden afgesloten met een gigantische barbecue.
In 2019 zal de TDT zeer actief blijven met het organiseren van sportevenementen, ook zeker in Lansingerland.
Inschrijven Summer League kan via evenement@xerxesdzb.nl of stuur een bericht via de Facebookpagina van De Tocht der Tochten. Laat dan even je e-mailadres, teamcaptain en teamnaam achter.

Check Also

Mijlpaal voor Schaatsvereniging Lansingerland

Lansingerland - Het heeft even geduurd maar de werkzaamheden zijn gestart voor de aanleg van een inline-skatebaan op het wielerparcours van Sportpark Noordrand aan de Doenkade nu nog bekend onder de naam Ahoy Wielerparcours.

Geef een reactie